ANAYASA MAHKEMESİNİN DAYANIŞMA AİDATI KARARI UYGULAMASI DUYURUSU

ANAYASA MAHKEMESİNİN DAYANIŞMA AİDATI KARARI UYGULAMASI DUYURUSU

ANAYASA MAHKEMESİNİN DAYANIŞMA AİDATI KARARI UYGULAMASI DUYURUSU

(SAĞLIK BAKANLIĞI ÇALIŞANLARI İÇİN GEÇERLİDİR)

        Sağlık Bakanlığı’nda çalışan kıymetli üyelerimiz; 08 Ağustos 2020 sözleşme imza tarihinden itibaren yetkili sendikaya üye olma zorunluluğu olmadan dayanışma aidat dilekçesi ile aidat ödemeden ve hiç bir hak kaybı yaşamadan kamu sözleşmesinden halen yararlanmaktasınız. Genel Merkez Yönetimi olarak, 14 0cak 2021 tarihinde yaptığımız canlı yayın sırasında bize ulaşan Anayasa Mahkemesinin dayanışma aidatı ile ilgili bir kararın çıkacağı duyumunu sizlerle paylaşmıştık. Belki de tekrar diğer sendikaya üye olmanıza bile gerek kalmayabilir demiştik. Nitekim 03.03.2021 tarihinde konu ile ilgili Anayasa Mahkemesi kararı resmî gazetede yayınlanmıştır. 01.01.2021-31.12.2022 dönem Sağlık Bakanlığı sözleşmesini etkilemesi nedeni ile Sağlık Bakanlığı üyelerimizin hak kaybı yaşamaması ve belirsizliğin ortadan kaldırılması için Sendikamız, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından görüş talep etmiştir. Bakanlığın konu ile ilgili verdiği görüş neticesinde, sözleşme imza tarihi öncesi dayanışma dilekçesi vererek sözleşmenin tamamından yararlanıp/yararlanmama belirsizliğinin halen net bir şekilde çözülmediği görülmüştür. Derdimiz, farklı algı peşinde koşmak değil, çalışanlarımızın bir dilim ekmeğinin kaybolmamasıdır. 

        Sonuç itibarı ile Bakanlığın son görüşüne göre tedbiren; Sağlık Bakanlığında çalışan halen Türkiye Sağlık-İş sendikamıza üye olanların ve boşta bekleyenlerin, mali zarara uğramaması için 01.01.2021-31.12.2022 dönem Sağlık Bakanlığı sözleşmesinin başından itibaren farklarından yararlanabilmeleri için Toplu iş sözleşme imza gününden en az bir ay öncesi son kez Sağlık Bakanlığı’ndaki yetkili Sendikaya üyeliklerini e-devlet sistemi üzerinden yapmaları gerekmektedir.   

        2021 Ağustos-Eylül ayı gibi imzalanması beklenen sözleşme sonrası, yeni dönem sözleşme yetki mücadelesini Türkiye Sağlık-İş Sendikamızda hep birlikte yapmak için tekrar emeğin adresine yuvanıza bekliyoruz. Takdir kıymetli işçilerimizindir. Açılmış arabulucu, davalar, icra işlemleri devam eden, yetki belgesi (muvafakatname) vermiş veya verecek olan üyelerimiz hiç endişe etmesinler. Bu zorunlu gidiş olduğu için tüm hukuki işlemleriniz sendikamız avukatları tarafından aksatılmadan eksiksiz devam ettirilecektir.

                                                                                                                      Yönetim Kurulu