İSRAİL’İN MESCİD-İ AKSA’DAKİ MÜSLÜMANLARA YÖNELİK SALDIRI İNSANLIK SUÇUDUR, KINIYORUZ

İSRAİL’İN MESCİD-İ AKSA’DAKİ MÜSLÜMANLARA YÖNELİK SALDIRI İNSANLIK SUÇUDUR, KINIYORUZ

İşgalci İsrail güçlerinin Mescid-i Aksa’da namaz kılan cemaate yaptığı saldırı insanlık suçudur. Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası olarak, nefretle, şiddetle kınıyoruz.

İşgalci İsrail devleti, aralıksız bir şekilde Filistin halkı üzerinde insanlık dışı davranışlarına devam etmektedir. Son zamanlarda Filistin halkına uyguladığı şiddeti daha da arttıran İsrail, tüm dünyanın gözleri önünde Filistin halkının evlerini işgal etmekte, zulümlerini arttırmaktadır. Son olarak İsrail polisi, Mescid-i Aksa'daki Kıble Mescidinde namaz kılan cemaate ses bombaları ve plastik mermiyle acımasız bir şekilde saldırmaları sonucunda 300’ den fazla Filistinli kardeşimiz yaralanmış, çok sayıda Filistinli ise gözaltına alınmış ve akıbetleri bilinmemektedir.

Bütün dinlerde yazılı olmasa da ibadet yapan hangi dinden olursa olsun ona dokunulmaz kaidesi vardır. Fakat zalim İsrail Polisi, Mescid-i Aksa'daki Kıble Mescidinde namaz kılan cemaate ses bombaları ve plastik mermiyle acımasızca saldırmışlardır. İbadet yapan Müslümanlara düşmanca saldırmak zalimliktir. Bu saldırıyı gerçekleştiren İsrail Devleti, İslama ve Müslümanlara olan düşmanlığını bir kere daha açıkça ortaya koymuştur.

Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası olarak, Uluslararası toplumu, din ve ibadet hürriyetine yönelik bu alçak saldırıya güçlü bir tepki vermeye çağırıyoruz. BM Güvenlik Konseyi ve BM Genel Kurulu’ nun Filistin'le ilgili almış olduğu kararları uygulaması konusunda hassasiyet göstermeye ve güçlü bir tavır ortaya koymaya çağırıyoruz. Ayrıca İsrail terörünün ve şiddet kültürünün son bulması için tüm dünya devletlerinin, özelliklede Müslüman bütün devletlerin bu vahşete daha fazla sessiz kalmamaları ve seslerini yükseltmeleri şarttır. 

İnsanlığın ortak değeri, dünya mirasları arasında başköşeyi tutan Kudüs’te yaşanan terörist İsrail Devletinin zulmünün bir an önce bitmesini temenni ediyoruz. Ramazan ayının içinde olduğumuz bir dönemde, yaşanan saldırılar sonucu yaralanan Filistinli kardeşlerimize acil şifalar diliyoruz.