ÇAĞ KAPATIP, ÇAĞ AÇAN ECDADIMIZI RAHMETLE ANIYORUZ

ÇAĞ KAPATIP, ÇAĞ AÇAN ECDADIMIZI RAHMETLE ANIYORUZ

Peygamber efendimizin müjdelediği komutan, gemileri karadan yürüten, asırlarca kırılmayan zincirleri parçalayan, çağ kapatıp çağ açan Fatih Sultan Mehmet Han’ı ve Peygamber Efendimizin övgüsüne mazhar olan askerlerini rahmetle anıyoruz.

29 Mayıs 1453. İstanbul’un Fethi’nin 568. yıldönümü hem İslam tarihi hem de dünya tarihi için bir dönüm noktasıdır. Büyük fetihle sadece tarihin akışı değişmemiş, bir çağ açıp, başka bir çağ kapanmıştır. Fetihten sonra İstanbul, Asya ile Avrupa’yı birbirine bağlamış; asırlardan beri de dünyada hoşgörü, barış ve kardeşliğin en güzel örneğinin merkezi olmuştur.

“Ya ben İstanbul’u alırım; ya da İstanbul beni!” diyerek fetih için azim ve kararlılığını gösteren, Hz Peygamberin, ” İstanbul mutlaka fethedilecektir. Onu fetheden komutan ne güzel komutan, onu fetheden ordu ne güzel ordudur” müjdesine mazhar olan büyük komutan, genç nesillere örnek teşkil etmektedir. Hedefine ulaşmak için gemileri karadan yürütecek kadar fethe inanmış şanlı ecdadın torunları olarak, onların bıraktığı mirasa sahip çıkmak ve onlara layık olmak genç nesillerin en büyük ideali olmalıdır.

Bu duygularla Âlemlerin sultanı Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V)’in övdüğü İstanbul’un Fethi’nin 568. yıl dönümünü kutluyor, bu büyük mirası bizlere bırakan başta Fatih Sultan Mehmet Han olmak üzere, tüm ecdadımızı rahmet ve minnetle anıyoruz.