TÜRKİYE SAĞLIK-İŞ SENDİKASI 10 YIL ARADAN SONRA YENİDEN PSI ÜYESİ OLDU!

TÜRKİYE SAĞLIK-İŞ SENDİKASI 10 YIL ARADAN SONRA YENİDEN PSI ÜYESİ OLDU!

Türkiye Sağlık-İş Sendikası olarak uluslararası mücadeledeki yerimizi Kamu Hizmetleri Federasyonu (PSI) üyeliğimiz ile birlikte güçlendiriyoruz. Geçtiğimiz Aralık ayında üyelik sürecini başlatan Türkiye Sağlık-İş, Kamu Hizmetleri Federasyonu PSI’ın Mayıs ayında gerçekleşen Yönetim Kurulunda üyeliğini resmileştirdi.

Sağlık ve Sosyal Hizmetler iş kolunun en köklü sendikası olan Türkiye Sağlık-İş Genel Başkanı Hakan Toy, ulusal dayanışma ve mücadelemizi uluslararası platforma taşıyarak Sağlık ve Sosyal Hizmetler işçilerinin seslerini daha geniş kitlelere ulaştırmayı hedeflediklerini söyledi. Ülkemizde sendikal rekabetin maalesef etik düzlemden çıkmaya başladığını, sendikal mücadelenin, seviyeli ve saygı sınırları içerisinde olması gerektiğinin altını çizen Hakan Toy, geçtiğimiz günlerde Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan’ dan Sendikamıza ve iş kolumuz çalışanlarına yönelik yakışıksız söylemlerinden dolayı kınadığını ayrıca Sendikamız ve tüm çalışanlardan özür dilemesi gerektiğini vurguladı. Uluslararası dayanışmada ve sendikal platformda bu tarz tavır ve söylemlerin ülkemizin prestij kaybına sebep olduğunu hatırlattı.

Dünyanın en büyük Federasyonlarından olan Kamu Hizmetleri Federasyonu (PSI) üyeliğimizin, örgütlü mücadelemizi büyüteceğine olan inancını dile getiren Hakan Toy, “Kamu Hizmetleri Federasyonu (PSI) üyeliğimiz emek camiasına hayırlı olsun” dedi.