GENEL BAŞKANLARIMIZDAN HASAN ÖZTÜRK’Ü RAHMETLE ANIYORUZ

GENEL BAŞKANLARIMIZDAN HASAN ÖZTÜRK’Ü RAHMETLE ANIYORUZ

Sendikamızın birçok kademesinde uzun yıllar görev yapmış; iş kolumuzdaki çalışanlara büyük emekleri olan, adalet, insanlık ve işçi hakları uğruna verdiği mücadelelerle örnek insan rahmetli Genel Başkanımız Hasan ÖZTÜRK'ü vefatının 3. sene-i devriyesinde rahmet, minnet ve şükranla yad ediyoruz.

Allah rahmet eylesin. Mekânı cennet olsun.

Hasan Öztürk kimdir?

08.12.1942 Yılında Kastamonu-Taşköprü Kazası Kabalar Köyünde dünyaya gelmiştir.

İlk Okulu köyümde bitirmiş, çok arzu etmesine rağmen ekonomik sıkıntılardan dolayı, Eğitimime devam edememiştir.

1962 yılında vatani görevimi 24 ay süre ile Ankara ve Doğu Beyazıt’ta bitiren Öztürk, Askerlik dönüşü İstanbul’a giderek; 1965 yılında Çapa Kliniklerinde işe girmiştir. Burada 13 ay çalıştıktan sonra ayrılarak 1966 yılında S.S.K İstanbul Hastanesinde işe başlayan Hasan Öztürk, içindeki okuma hissini yenemediği için İstanbul Zeytinburnu’nda bulunan Akşam Orta Okulu’ na kaydını yaptırarak burada ortaokulu; Liseyi ise İstanbul Bakırköy Akşam Ticaret Lise’sinede tamamlamıştır.

1970 yılında Sağlık-İş İşyeri Sendika baş temsilciliğine seçilen Öztürk, 1973 Yılında yapılan İstanbul Şube Genel Kurul’unda Şube Sekreterliği’ne, 1979 yılında Şube Başkan vekilliğine seçildi. 1986-1989 döneminde, Kanunun kısıtlamasına takılarak, Sendikada Teşkilat uzmanı olarak görev yaptı.

Öztürk, 19.10.1989 tarihinde yapılan İstanbul Şubesinin Genel Kurulunda Şube Başkan’ lığına seçildi. 2002 yılında Genel Başkan Vekilliğine seçilen Hasan Öztürk, Sağlık-İş’in 12-13 Mart 2011 tarihinde yapılan 18. Genel Kurulunda Delegelerin çoğunluğunun oyunu olarak Genel Başkanlığa seçildi. Öztürk, 30 Haziran 2018 tarihine kadar Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Genel Başkanlığını yürütmüştür.

08-11 Aralık 2011 tarihlerinde yapılan Türk-iş 21. Olağan Genel Kurulunda Türk-iş Disiplin Kurulu Başkanlığına seçilen Öztürk, vefatına kadar da Türk – İş Genel Merkez Yönetim Kurulunda çeşitli görevlerde bulunmuştur.

Hasan Öztürk, evli ve 5 çocuk babasıdır.