ŞEHİTLERİMİZİ RAHMET VE MİNNETLE ANIYORUZ

ŞEHİTLERİMİZİ RAHMET VE MİNNETLE ANIYORUZ

15 Temmuz darbe girişiminde hayatını kaybeden şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize ise hürmetlerimizi sunuyoruz. Milletimizin ve ailelerinin başı sağ olsun. Yaralanan kardeşlerimize ise Allah acil şifalar versin. 15 Temmuz Şehitlerimizin ve gazilerimizin emanetleri; bizim emanetimizdir. Onların davası davamızdır. Onların emanetine sahip çıkmak için 15 Temmuzdan sonra meydanlarda nasıl nöbet tuttuysak, bu günde 15 Temmuz’un 5. yıl dönümünde aynı kararlılık ve vatan sevgisiyle doluyuz.

Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) tarafından 15 Temmuzda yapılan darbe girişimine karşı birçok vatandaşımızın yaptığı gibi bizler ve üyelerimizde sokağa inerek, alçakça girişime engel olduk. Ülkemizin birlik ve bütünlüğüne kast etmek isteyen FETÖ hainleri, sokaklarda demokrasiden ve sivil idareden yana tavır takınan vatandaşlarımıza helikopterlerden, tanklardan ateş açmış onlarca vatandaşımızı şehit edip, yüzlerce vatandaşımızı da yaralamışlardır.

Bu milleti gaflet uykusunda zanneden; masum, silahsız, kendi  vatandaşlarına dahi namlu doğrultmakta beis görmeyecek kadar gözü dönmüş caniler, 15 Temmuz gecesinde ülkemizi kana ve teröre boğdular. Ancak Türk milletinin en büyük vasfı olan birlik, beraberlik ve cesareti karşısında pes edip adeta bozguna uğradılar.

Türk Milleti, 15 Temmuz’da dosta, düşmana herkese bu milletin bir ve bütün olduğunda nasıl zaptedilemez bir kale olduğunu bir kere daha göstermiştir. 15 Temmuz, bu milletin devletiyle, siyasetçisiyle, kamu görevlisiyle, işçisiyle, emeklisiyle, güvenlik kuvvetleriyle bir olup belki de tarihin akışını değiştirdiği bir gündür.

Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası; 80 milyon vatan evladının geleceğine kast eden bu ihanet çetesinin yapmış olduğu alçakça hainliği asla unutmayacak ve unutturmayacağız. Biz diyoruz ki gün; millete ihanet edenlerin ihanetinin cezalandırılacağı günüdür. Gün; ‘Ezin, yakın, vurun, acımayın’ diye talimatlar yağdıran apoletli teröristlere acınmayacağı gündür. Gün; bu milletin tankını milletin üstüne sürenlerin hesap verme günüdür. Gün; bu milletin uçağıyla alçaktan uçarak korku salmaya çalışan alçakların ibretlik hale sokulacağı gündür. Asla unutulmamalıdır ki; cezasız kalan ihanet tekrarlanır. Bedeli ödetilmez ise vatana ihanet eden soysuzlar çoğalır.

Bu duygu ve düşünceler içinde tarih boyunca bu millet için can veren bütün şehit ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, Milli Birlik Gününde, Allah bizleri birliğimizin kıymetini bilen ve koruyanlardan eylesin. Tüm milletimizin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününü kutlu olsun.