GENEL BAŞKANIMIZ HAKAN TOY, SOSYAL HİZMET ÇALIŞANLARININ TALEPLERİNİ BAKAN DERYA YANIK’A İLETTİ

GENEL BAŞKANIMIZ HAKAN TOY, SOSYAL HİZMET ÇALIŞANLARININ TALEPLERİNİ BAKAN DERYA YANIK’A İLETTİ

Genel Başkanımız Hakan Toy, Genel Sekreterimiz Doğan Alıç ve Hukuk Müşavirimiz Kadir Atıcı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ı ziyaret ederek, görevinde başarılar dilediler. 

Bakan Derya Yanık’ı makamında ziyaret eden Genel Başkanımız Hakan Toy ve beraberindeki heyet, Bakan Yanık’a Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığında çalışan sosyal hizmetler işçilerinin taleplerini ve sorunlarını çözüm önerileriyle birlikte ilettiler.

Genel Başkanımız Hakan Toy, “İş kolumuzdaki işçimizden gelen talepleri ve yaşanan sorunları, çözüm odaklı önerileriyle birlikte yetkili mercilere ulaştırmayı düstur edinmiş bir sendikayız.

Öncelikle işçilerimizin Anayasaya ile güvence altına alınan sendika seçme özgürlüklerinin ellerinden alınarak, bazı sendikalar ve idareciler tarafından zorla istemedikleri sendikaya üye yapıldıklarını, üye olmayanların ise baskı ile karşılaştıklarını, bu durumun iş barışı ve iş huzurunu bozduğunu,

İşçilerimizin, işyeri disiplin kurullarında üye oldukları sendikası tarafından temsil edilmesi ve savunması gerektiğini, konuyu yargıya götürdüğümüzü, Ayrıca çalışanlarımız arasındaki ücret dengesizlikleri, ücretli öğretmenlerimizin yaşamış oldukları sorunları da Sayın Bakanımıza çözüm önerilerimizle birlikte ilettik.” diye konuştu.

Genel Başkanımız Hakan Toy,

“Sendikaların ve Sivil Toplu Kuruluşlarının, toplumda yaşanan aksaklıkların giderilmesi, sorunların çözüme kavuşturulması konusunda yetkili kamu kurumlarıyla çözüm ortağı olması kanaatindeyim. Biz Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığında çalışan işçilerimizin sıkıntılarının giderilmesi, taleplerinin karşılanması ve hizmet kalitesinin artırılması ve iş barışının sağlanması için elimizden gelini yapmaya hazırız. Kurumlarda yaşanan işçilerimizin sıkıntıları, çözüm önerilerimizle birlikte bir rapor halinde Sayın Bakanımıza sunacağımızı belirttik.”

Misafirperverliğinden ve nezaketinden dolayı Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’a teşekkür eden Genel Başkanımız Hakan Toy, “İlettiğimiz sorunlarımız ile yakından ilgileneceğini beyan eden Sayın Bakanımız ile her zaman fikir alışverişinde bulunmaktan mutluluk duyarız. Bundan sonraki süreçte birçok sorunu istişare ile birlikte aşacağımıza inanıyorum. Kendisine bir kez daha teşekkür ediyor ve görevinde başarılar diliyorum” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirten Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ise kurumların kalkınması, hizmetin sunum kalitesinin artması sorunların çözümü noktasında paydaşlarımız olan sendikalar ile istişare ederek daha faydalı olunacağı inancında olduğunu belirterek, vermiş olduğu bilgilerden ve ziyaretlerinden dolayı Genel Başkanımız Hakan Toy’a ve beraberindeki heyete teşekkür etti.

Fotoğraflar