BURDUR DEVLET HASTANESİ’NDE SAĞLIK ÇALIŞANLARINA YÖNELİK SALDIRIYI NEFRETLE KINIYORUZ

BURDUR DEVLET HASTANESİ’NDE SAĞLIK ÇALIŞANLARINA YÖNELİK SALDIRIYI NEFRETLE KINIYORUZ

Burdur Devlet Hastanesine 16 yaşındaki çocuklarına iğne yaptırmak için gelen aile enjeksiyon sırasında çocuğun kolunu acıttığı gerekçesi ile görevli hemşirelere saldırmış, olaya müdahale eden güvenlik görevlilerini de darp etmişlerdir. İnsanlığa sığmayan bu saldırıyı nefret ve şiddetle kınıyoruz.

Ömürlerini insanlığın sağlığına adayan sağlık emekçileri, bir kez daha hak etmedikleri bir vandallıkla karşı karşıya kalmışlardır. Yaklaşık iki yıldır süren pandemi sürecinde bir sağlık çalışanının ne kadar kıymetli olduğunu her gün bir kez daha idrak ediyor, basından ve sosyal medyadan kendi canları pahasına insanların canlarını kurtarmak için ne kadar mücadele ettiklerini görüyoruz. Bu mücadelelerinin ve fedakârlıklarının karşılığı bu olmamalı.

Bütün yetkililere buradan çağrıda bulunuyoruz. Bu şehir eşkıyalarının en ağır şekilde cezalandırılmalarını istiyoruz. Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası olarak konunun takipçisi olacağımızın ve bu Vandalların cezalandırılması için elimizden geleni yapacağımızın bilinmesini isteriz.

Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası olarak şiddetin her türlüsüne karşıyız. Bir kez daha şiddeti ve şiddete kalkışan herkesi kınıyoruz. Saldırıya uğrayan hemşiremize, güvenlik görevlisi arkadaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyor, yanlarında olduğumuzun bilinmesini önemle belirtiyoruz.