30 AĞUSTOS MİLLETİMİZİN ESARETE BOYUN EĞMEYECEĞİNİN KANITIDIR

30 AĞUSTOS MİLLETİMİZİN ESARETE BOYUN EĞMEYECEĞİNİN KANITIDIR

Ecdadımız uğrunda büyük bedeller ödeyerek, bizlere her safhası parlak zaferlerle dolu şanlı bir tarih armağan etmiştir. Şeref ve şanla dolu tarihimizin büyük zaferlerinden biride 30 Ağustos dur. 30 Ağustos, emperyalizme karşı baş eğmemeye, var kalmaya kararlı bir milletin irade beyanının taçlandığı bir tarihin ifadesi, Türk milletinin yeniden dirilişi, maziden atiye yürüyüşüdür.

Mazlumun umudu, düşmanın korkulu rüyası olan bu toprakların evlatları tarihini şanla, şerefle doldurmuştur. Bu milletin şanlı tarihinin en büyük tanığı Ağustos ayı olmuştur. Çünkü Ağustos, tarih boyunca aziz milletimiz için hep zafer ayı olmuştur. Malazgirt, Mohaç, Çaldıran, Mercidabık gibi büyük zaferlerin yanı sıra Cumhuriyet’e giden çok önemli bir aşama olan milletimiz açısından tarihin kırılma noktası sayılabilecek ‘Başkomutanlık Meydan Muharebesi’ zaferi de bu ayda gerçekleşmiştir. Bu zaferler, aziz milletimizin, istiklâl ve istikbali, varoluş inanç ve kararlılığının vazgeçilmez karakteri olarak düşündüğünü tarih boyunca her seferinde kanıtlamıştır.

Bu büyük zafer, sömürgecilerin dünyanın dört bir yanını işgal edip yağmaladığı bir devirde, asırlar içinde bu toprakları kan ve terle yoğurarak vatanlaştıran bir halkın, bütün mazlumlara umut dolu seslenişidir. Batılı emperyalistlerin bütün hile ve desiseleriyle fiziki birliğini kaybetse de gönül ve şuur birliğini koruyan ümmetin de maddi yardımları ve dualarıyla ayakta kalan Türkiye, tarihten gelen misyonunu ortaya koyarak, sömürgecilere dur demiştir.

Bu vesileyle, bu topraklara canını ve kanını veren şehitlerimizi bir kere daha rahmetle, gazilerimizi de minnetle anıyoruz. Ruhları şad mekanları cennet olsun.