Kayseri Şubemiz Meslek Kodu Mağduriyetlerinin Giderilmesi İçin Basın Açıklaması Yaptı

Kayseri Şubemiz Meslek Kodu Mağduriyetlerinin Giderilmesi İçin Basın Açıklaması Yaptı

Kayseri Şubemiz, çok sayıda işçinin katılımıyla Kayseri Devlet Hastanesi önünde meslek kodu mağduriyetlerinin çözülmesi için basın açıklaması yaptı.

2018 yılında 696 Sayılı KHK ile kadroya geçen işçilerin yaşadıkları meslek kodu mağduriyetini dile getirmek ve seslerini yetkililere duyurmak için Kayseri Şube Başkanımız Soner Salcanlıer, Türk-İş Kayseri İl Temsilcisi İdris Güven, Şube Yönetim Kurulu Üyelerimiz ve çok sayıda işçi Kayseri Devlet Hastanesi önünde toplanarak sorunlarının çözüm bulması için slogan attılar.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Kayseri Şube Başkanımız Soner Salcanlıer, şunları söyledi:

"Kazanılmış hakların korunması gibi bir durum vardır. Toplu iş sözleşmesindeki bu maddeyi yetkili işçi sendikası kuruma uygulatamamasından ve göz ardı etmesinden kaynaklı işçileri mağdur etmiştir. 6 yıla yakın vasıflı bir işte çalıştırılıp, çalışmış oldukları vasıflı işlerde profesyonelleşen işçilerin sözleşme ile kazanılmış olan hakları gasp edilmiştir. Yine yetkili işçi sendikası Öz Sağlık-İş, toplu sözleşmede yer alan 54.Madde’de olan uyuşmazlık için çözüm kuruluna çağrıda bulunmadı. Mağduriyetin giderilmesi için hiçbir adım atılmadı. Tüzel kişiliğe de uymayan sendika 6 yıldır aidat sendikacılığı yapılmaktadır. 6 yıl boyunca işçileri yaptıkları işlerden alarak, emekleri hiçe sayılarak vasıfsız işlere verildiler. Seslerini duyurabilmek için çalmadıkları kapı, aşındırmadıkları yol kalmamıştır. Kayseri İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı farklı hastanelerde çalışan 150’ye yakın arkadaşımız mağdur olmuştur ve her geçen gün bu sayı artmaktadır. Bu sorun sadece Kayseri’de değil tüm Türkiye genelinde ortaya çıkmaya başlamıştır. Sağlıkta çalışan 696 KHK ile kadroya geçen işçilerin sorunlarına her gün bir yenisi eklenmektedir. Buradan çağrımızı yetkili işçi sendikası Öz Sağlık-İş’e ve Sağlık Bakanlığı’na yapıyoruz; Toplu iş sözleşmesindeki maddeleri artık uygulayın. Sağlık işçilerinin çektiği bunca eziyet bunca çile bitsin artık. Bizler Türk-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Ergün Atalay ve Türkiye Sağlık ve Sosyal Hizmet İşçileri Sendikası Genel Başkanımız Hakan Toy’ un öncülüğünde bu konun takipçisiyiz.  Meslek kodu mağdurlarının yanındayız ve yetkilileri göreve davet ediyoruz. Bakanlığa bağlı bir kamu kurumunda iş barışının bozulmaması ve SGK tarafından cezai işleme maruz kalınmadan, kamu zararına sebebiyet verilmeden gerekli işlemlerin tesis edilip işçilere kazanmış oldukları hakkı verip iadeyi itibar edilmesi gerekmektedir."

Video