Sağlık Çalışanlarını Tehdit Eden ve Darp Eden Hastalıklı Ruhlara Göz Yumulmasını Kınıyoruz

Sağlık Çalışanlarını Tehdit Eden ve Darp Eden Hastalıklı Ruhlara Göz Yumulmasını Kınıyoruz

İzmir Şehir Hastanesi'nde tedavi gören ve psikolojik sorunları olduğu ileri sürülen bir kişi sağlık çalışanlarını ölümle tehdit etmiş ve bu kişi aracında silah ve mermilerle yakalanmasına rağmen ilk incelemelerde serbest bırakılmıştır. Bu kişinin tutuklanması için illa bir sağlık çalışanının ölmesi mi gerekiyor. Bu tür insanlara göz yumulmasını kınıyoruz.

İzmir Şehir Hastanesi'nde tedavi gören bir şahıs dün arabasının bagajına doldurduğu cephanelikle hastanede katliam yapmaya giderken şahsın aile bireylerinden gelen ihbar ve kolluk kuvvetlerinin müdahalesi sonucu hastanenin otoparkında etkisiz hale getirildi. Kolluk kuvvetlerinin araçta yaptıkları incelemeler sonucu aracın bagajında pompalı tüfek, fişek ve bıçak ele geçirildi.

Gözaltına alınan şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından cumhuriyet savcısının talimatıyla serbest bırakıldı.

Serbest kalan saldırgan, akşam saatlerinde tekrar hastaneye dönmüş ve 9.kata kadar çıkarak servise girmiştir. Saldırgan klinikte görevli hekimlere yönelik şiddet uygulamış. Asistan hekim ve diğer sağlık çalışanları kendilerini odaya kilitleyerek saatlerce beklemişler, ancak saldırgan etkisiz hale getirildiğinde odadan çıkabilmişler.

Yaşanan olayda bir can kaybının veya bir katliamın olmaması tamamen tesadüfidir. Çünkü gözü dönmüş bu şahıs sağlık çalışanlarına yönelik her türlü saldırıyı göze aldığı arabasında bulunan silah ve bıçaktan da görülmektedir.

Bunlara rağmen bu şahsın serbest bırakılmasını ve kalıcı tedbir alınmamasını Türkiye Sağlık ve Sosyal Hizmet İşçileri Sendikası olarak kınıyoruz. Sağlık çalışanlarının vermiş oldukları canlar yetmedi mi? Sağlık çalışanlarına yönelik toplumda ne yaparsak bir şey olmaz algısının bitirilmesi için görevlileri daha dikkatli olmaya davet ediyoruz.

Türkiye Sağlık ve Sosyal Hizmet İşçileri Sendikası olarak açık ve net bir dille yaşanan olayı kınıyor, bu canice girişimin peşini bırakmayacağımızın bilinmesini istiyoruz.