ÜYELERİMİZİN DİKKATİNE…

ÜYELERİMİZİN DİKKATİNE…

ÜYELERİMİZİN DİKKATİNE

 

Sendikamız 1961 yılından itibaren Sağlık İş Kolunda faaliyet gösteren Türk-İş Konfederasyonuna bağlı, merkezi Ankara’da bulunan ve 17 şubesiyle Sağlık Bakanlığına bağlı tüm sağlık kuruluşlarında, özel hastanelerde ve Aile Bakanlığına bağlı sağlık iş kolundaki işyerlerinde üyelerimize hizmet vermektedir. 

Taşeron işçilerimiz ile ilgili olarak 1999 yılında ilk toplu iş sözleşmesini Malatya’da yapan ve devam eden yıllarda Türkiye’nin birçok ilindeki sağlık kuruluşlarında (Batman, Diyarbakır, Konya, İzmir, Trabzon, İstanbul, Sivas gibi birçok ilde) çalışan taşeron işçileri adına sözleşme imzalayan bir sendikayız. 

Taşeron işçilerinin kadroya geçirilmesi ile ilgili olarak gerek toplu iş sözleşmesinden kaynaklanan alacak davaları, gerek asıl işverenin işçisi olması gerektiği yönündeki muvazaa davaları üyelerimiz adına bu güne kadar herhangi bir ücret alınmadan ve tüm masrafları da sendikamız tarafından karşılanarak açılmıştır. 

Son zamanlarda bazı sendikalar Sendikamız aleyhine doğru olmayan bilgiler ile siz üyelerimizin kafalarını karıştırmaya çalışsa da, üyelerimiz doğru ile yanlışı ayırt edebilecek zekâ ve yeteneğe sahip olduğundan bu tür gerçek dışı beyanlara ve vaatlere itibar etmediklerini ve etmeyeceklerini biliyoruz. 

Uzun yıllar Sağlık ve Sosyal Hizmetler İş Kolunda çalışan üyelerimize Tüzüğümüzün ve Kanunun belirlediği çizgiler içerisinde hizmet veren Sendikamız bundan sonra da 56 yıllık tecrübesiyle kadroya geçiş aşamasında ve kadrolu işçi olduktan sonra da aynı heyecanla hizmet vermeye devam edecektir. 

Bu nedenle, çamur at izi kalsın, hesabı ile üyelere hizmet etmek yerine, daha iyi nasıl mali ve sosyal haklarını geliştirebilirim yönündeki projeler üretmek yerine Sendikamızı gerçek dışı ithamlarla ve sizleri de yapamayacakları boş vaatlerle yanlış bilgiler veren kişilere, kuruluşlara ve idarecilere itibar etmeyeceğinizi biliyor, bu vesile ile tüm sağlık çalışanlarının yeni yılını kutluyoruz.