Unutmadık, Unutmayacağız

Unutmadık, Unutmayacağız

VATAN SEVGİSİ İMANDANDIR.

‘Selam olsun tanklara karşı dimdik duran kahramanlara, bu yiğitleri doğuran eli öpülesi analara, yazıklar olsun darbeye sevinen kanı bozuklara.’

Vatanı, milleti, bayrağı, ezanı için hiç düşünmeden şehadet şerbetini içen tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz.

Gazilerimize şifalar dilerken, geride kalan analara, babalara, evlatlara, eşlere sabırlar diliyoruz. Onlar bizlere aziz şehitlerimizin emanetleridir. Bu cennet vatan kolay kazanılmadı. Bu vatanı kazanmak için binlerce şehitler verdik ve vermeye devam etmekteyiz. 

Bu cennet vatanı kazanırken, vatanımıza göz diken düşmanlara gerekli dersi verirken yeni bir devlet kurduk. Herkesin eşit olduğu, herkesin devlet hizmetlerinde en eşit faydalandığı Türkiye Cumhuriyeti Devletini kurduk.

Kültürel, siyasal ve etnik farklılıklarımız olabilir. Ama vatan sevgisi, millet sevgisi, bayrak sevgisi, ezan sevgisi, demokrasi sevgisi, özgürlük sevgisi, bizlerin eşitlik ve ortak paydamızdır.

Bizler için vatan, bayrak, ezan kutsaldır. Bunlar için hiç düşünmeden kanımız ve canımız pahasına korumamız öğretilmiştir. Çünkü vatan sevgisi imanımızın bir parçasıdır.

Şairin dediği gibi;

Vatan candır,

Vatan kandır,

Vatan şereftir,

Vatan namustur,

İşte bu vatanı korumak ise imandandır.

Hepimizin bildiği gibi 15 Temmuz 2016 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti Devletine ve Türk milletinin milli iradesine karşı bir darbe girişimi vatan hainleri tarafından düzenlendi. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı makamını, Meclisini, İstihbarat teşkilatını, Emniyet ve Silahlı Kuvvetlerini, Başbakanlık makamını teslim almayı amaçlayan ve bunun için devlet kurumlarını ve milleti bombalamaktan çekinmeyen bir yapı kısacası vatan hainleri ile karşı karşıya kaldık.

Bu darbe girişimi bizim temel hak ve özgürlüklerimizi ve bizi biz yapan değerleri elimizden almayı amaçlayan bir girişimdi. Bayrağımıza, ezanımıza, devlet kurumlarımıza, devlet büyüklerimize, hak ve özgürlüklerimize kasteden bu alçak girişim, milletimizin kahramanca savunması ile püskürtüldü. Milletimiz hem devletini, hem de demokrasisini korumayı bir görev bildi. Canı pahasına darbecilerin silahlarına engel olarak devletini, iradesini ve demokrasisini kurtardı.

Çanakkale 1915 ruhunu 15 Temmuz Gecesi milletçe yaşadık. Vatan dedik, bayrak dedik, ezan dedik ve hiç düşünmeden canımızı ve kanımızı feda ettik.

Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası dün olduğu gibi bugünde yarında ülkemizin bütünlüğü, milletimizin birliği ve yeniden büyük Türkiye için, tüm teşkilatları ile son nefesine kadar mücadele etmeye, Devletinin ve Milletinin yanında olmaya devam edecektir.

15 Temmuz yıl dönümünde aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet dileriz.

Allah bu necip milletimize bu günleri bir daha yaşatmasın.

Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası