GENEL SEKRETERİMİZ DOĞAN ALIÇ, TBMM ANAYASA KOMİSYONU ÜYESİ MURAT EMİR’İ ZİYARET ETTİ

GENEL SEKRETERİMİZ DOĞAN ALIÇ, TBMM ANAYASA KOMİSYONU ÜYESİ MURAT EMİR’İ ZİYARET ETTİ

Genel Sekreterimiz Doğan Alıç ve Ankara Şube Sekreterimiz Olcay Dönmez, TBMM Anayasa Komisyonu Üyesi, CHP Ankara Milletvekili Murat Emir’i TBMM’ de ziyaret ettiler.

Misafirperverliğinden dolayı Murat Emir’e teşekkür eden Genel Sekreterimiz Doğan Alıç, Sağlık ve Sosyal Hizmetler İş Kolu Çalışanlarının genel sıkıntıları hakkında bilgi vererek şunları söyledi:

“Sağlık Bakanlığı, hastanede çalışan işçileri 3 vardiya sisteminde çalıştırmak istemektedir. Bu sistemde işçilerimiz, ne yazık ki mağdur olmaktalar.  Gece vardiyasında çalışan işçilerimiz ulaşım olmadığı için evlerine gidememektedirler. Geceyi hastanelerde geçirmek zorunda kalmaktalar. Bu burum hak ihlaline sebep olmakta, mağduriyetler yaratmaktadır. TBMM’de Anayasa Komisyon üyesi olarak hak ihlallerinin önüne geçilmesi için desteklerinizi bekliyoruz.”

Sağlık emekçilerinin bütün sıkıntılarını ve taleplerini sıralayan Genel Sekreterimiz Alıç, iş kolumuzda ki çalışma koşullarını anlatarak, gece farklarının, fazla mesainin ödenmediğini ve işçiler arasında ücret adaletsizliğinin olduğuna dikkat çekti.

Ziyaretten duyduğu mutluluğu dile getiren TBMM Anayasa Komisyonu Üyesi, CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, elinden gelen desteği vermeye hazır olduğunu ifade ederek, atılması gereken adımlar konusunda Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Yönetim Kuruluyla istişare halinde hareket edeceğini söyledi.

Ziyaretin sonunda Genel Sekreterimiz Doğan Alıç, günün anısına TBMM Anayasa Komisyonu Üyesi, CHP Ankara Milletvekili Murat Emir’e hediye takdiminde bulunarak fotoğraf çekinildi.