ŞUBE VE İL BAŞKANLARI KURULUMUZ ANKARA’ DA GERÇEKLEŞTİ

ŞUBE VE İL BAŞKANLARI KURULUMUZ ANKARA’ DA GERÇEKLEŞTİ

Sağlık ve Sosyal Hizmetler iş kolunda yaşanan gelişmelerin değerlendirilip ele alındığı Şube ve İl Başkanları Kurulumuz, 02 – 04 Kasım 2021 tarihlerinde Ankara’ da gerçekleşti.

Toplantıya Genel Başkanımız Hakan Toy, Genel Sekreterimiz Doğan Alıç, Genel Başkan Yardımcılarımız Adem Sarıçoban, Osman Çavuş, Süleyman Turgut, Hukuk Müşavirimiz Kadir Atıcı, Şube ve İl Başkanlarımız katıldılar.

Toplantıda çalışma hayatıyla ilgili konularda bilgi veren Başkanlarımız, Sağlık Bakanlığı bünyesinde işçi kadrosunda bulunan çalışanlarının, gece zamlarını ödenmesi, Sağlık Bakanlığındaki işçilerin 3 vardiya sistemine geçirilmesi, zorunlu emekliliğin kaldırılması, Tayin ve becayiş hakkının en kısa zamanda bütün işçilere verilmesi, 696 Sayılı KHK ile kadroya geçen işçilerin yaşadıkları sorunlar, üniversite hastanelerinde çalışanların genel bütçeye alınması, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığında çalışan işçilerin sorunları, sağlık ve sosyal hizmetler işçilerinin karşılaştıkları güncel sorunları ele alınarak görüşüldü.

Başkanlarımızın bölgelerinde yaşadığı sorunlar görüşülerek Genel Merkez Yönetim Kurulu tarafından değerlendirilerek çözümü konusunda istişarelerde bulunuldu.

Sendikamız bünyesinde kurulacak Kadın Komisyonlarının ilk adımı da kurulumuzda atıldı. Kurulacak komisyonlar teşkilatımız tarafından yoğun ilgiyle karşılandı.  

Şube ve İl Başkanlarımıza sendikamızın yürütmüş olduğu davalar hakkında bilgi veren Hukuk Müşavirimiz Kadir Atıcı ise Şube ve Başkanlarımızın üyelerimizin hukuki sorunlarını cevapladı.

Fotoğraflar