GENEL BAŞKAN YARDIMCIMIZ SARIÇOBAN ve MALATYA İL BAŞKANIMIZ KARATEKE, CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI AĞBABA’YI ZİYARET ETTİLER

GENEL BAŞKAN YARDIMCIMIZ SARIÇOBAN ve MALATYA İL BAŞKANIMIZ KARATEKE, CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI AĞBABA’YI ZİYARET ETTİLER

Genel Başkan Yardımcımız Adem Sarıçoban ve Malatya İl Başkanımız Kenan Karateke, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’yı TBMM’ de ziyaret ettiler.

Ziyarette Başkanlarımız, Veli Ağbaba ile çalışma hayatında yaşanan güncel konular, Sağlık ve Sosyal Hizmetler İş Kolunda yaşanan gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulundular.

Sağlık ve Sosyal Hizmetler İş Kolunda çalışan işçilerin sorunlarını tek tek anlatan Genel Başkan Yardımcımız Adem Sarıçoban, Pandemi döneminde günlerce ailelerinden uzak, ölümle burun buruna salgınla mücadele eden Sağlık ve Sosyal hizmetler işçilerinin Ülke Yöneticilerinden beklentileri olduğunu vurgulayarak şu sorunları dile getirdi:

“Üniversite hastanelerinde çalışan işçilerimiz maaşlarını döner sermayeden alıyorlar. Bu işçilerimizde diğer kamu çalışanları gibi genel bütçeden maaş almak istiyorlar.

696 Sayılı KHK ile 4/D kadrosuna geçen işçilerin birçok sıkıntıları mevcut. Kamuda 4/D kadrosunda bulunan işçilerimiz, istemedikleri halde zorunlu emekliliğe sevk ediliyorlar. İşçimizin en verimli olduğu dönemde, işçi emekliliğe sevk edilerek 1500-2000 TL maaşla açlığa, sefalete mahkûm ediliyor. Zorunlu emekliliğin bir an önce kaldırılmasını talep ediyoruz

Tayin ve becayiş hakkı olmayan işçilerimiz çakılı kadro olduğu için aile düzenleri bozuluyor. Bu işçilerimiz çözüm bekliyor.

Kamu çerçeve protokolü bazı üniversite hastanelerimizde uygulanmadı. Kamu çerçeve protokolünün bütün işçilerimize uygulanmasını talep ediyoruz.

İşçilerin Anayasal hakkı olan sendikalaşma haklarının gasp edilmeye çalışılıyor. Emek ve ekmek mücadelesinin siyaseti olmaz olmamalı da. Biz işçimizin ekmeğini büyütmek için gayret gösteriyoruz. İşçi için mücadele etmeyip, işçiye baskı kuranlara fırsat verilmemesi kanaatindeyiz.”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, ise çok verimli bir görüşme olduğunu dile getirerek, Genel Başkan Yardımcımız Adem Sarıçoban ve Malatya İl Başkanımız Kenan Karateke’ye, ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.