GENEL BAŞKAN YARDIMCIMIZ SARIÇOBAN ve MALATYA İL BAŞKANIMIZ KARATEKE, AK PARTİ MALATYA MİLLETVEKİLİ HAKAN KAHTALI’YI ZİYARET ETTİLER

GENEL BAŞKAN YARDIMCIMIZ SARIÇOBAN ve MALATYA İL BAŞKANIMIZ KARATEKE, AK PARTİ MALATYA MİLLETVEKİLİ HAKAN KAHTALI’YI ZİYARET ETTİLER

Genel Başkan Yardımcımız Adem Sarıçoban ve Malatya İl Başkanımız Kenan Karateke, AK Parti Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı’yı TBMM’ de ziyaret ettiler.

Ziyarette Başkanlarımız, Hakan Kahtalı ile çalışma hayatında yaşanan güncel konular, Sağlık ve Sosyal Hizmetler İş Kolunda yaşanan gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulundular.

Genel Başkan Yardımcımız Adem Sarıçoban, “Pandeminin kahramanları Sağlık emekçilerinin çözüm bekleyen sorunları var. Sağlık ve Sosyal Hizmetler çalışanlarının tam anlamıyla görev tanımları bulunmamaktadır. Kamu çerçeve protokolü bazı üniversite hastanelerimizde uygulanmadı. Kamu çerçeve protokolünün bütün işçilerimize uygulanmasını talep ediyoruz. Kamuda 4/D kadrosunda bulunan işçilerimiz, istemedikleri halde zorunlu emekliliğe sevk ediliyorlar. Tayin ve becayiş hakkı olmayan işçilerimiz çakılı kadro olduğu için aile düzenleri bozuluyor. Bunun yanında 696 KHK ile kapsam dışı kalan işçilerimiz kadro beklemekteler. Ayrıca işçilerimiz arasında ücret dengesizliği bulunmakta. Aynı işi yapan iki işçimiz, farklı ücretler almaktalar. İş barışının sağlanması, adaletsizliğin giderilmesi için bu ücret farklarının biran önce giderilmesi gerekiyor.” şeklinde konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren AK Parti Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı, ise çok verimli bir görüşme olduğunu dile getirerek, Genel Başkan Yardımcımız Adem Sarıçoban ve Malatya İl Başkanımız Kenan Karateke’ye, ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.