SENDİKAMIZIN, İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ VE DİĞER KAMU İŞYERLERİNDE ÇALIŞAN İŞÇİLERİMİZ İÇİN YAPMIŞ OLDUĞUMUZ GİRİŞİMLER, MECLİSTE BÜYÜK SES GETİRDİ

SENDİKAMIZIN, İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ VE DİĞER KAMU İŞYERLERİNDE ÇALIŞAN İŞÇİLERİMİZ İÇİN YAPMIŞ OLDUĞUMUZ GİRİŞİMLER, MECLİSTE BÜYÜK SES GETİRDİ

Genel Başkanımız Hakan Toy ve Genel Merkez Yöneticilerimizin iktidar ve muhalefet yetkililerine sağlık ve sosyal hizmetler çalışanlarının sorunlarının çözülmesi için ilettikleri sorunlar ve çözüm önerilerimiz TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu raporlarına girerek, iş kolumuzdaki çalışanlar lehine büyük ses getirmiştir.

Genel Başkanımız Hakan Toy, Genel Başkan Yardımcılarımız ile beraber iktidar ve muhalefet yetkililerine, üniversite hastanelerindeki döner sermaye ve genel bütçe ayrımının kaldırılarak tüm işçilerin genel bütçeye aktarılması, Kamu Çerçeve Anlaşma Protokolü kapsamı dışında kalan Üniversite Hastaneleri ve kamu işyerlerinin kamu çerçeve kapsamına alınması için görüşmelerimiz ve taleplerimiz netice vermiştir. Konu Genel Merkezimiz tarafından ısrarla takip edilecektir.

TBMM Plan ve Bütçe görüşmeleri devam ederken geçtiğimiz günlerde Genel Başkan Yardımcımız Adem Sarıçoban ve Malatya İl Başkanımız Kenan Karateke, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’yı TBMM’de ziyaret ederek İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi’ inde çalışan işçilerimizin ve diğer iş yerlerimizin taleplerini içeren raporu sunmuşlardı.

Başkanlarımızın sundukları raporu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu görüşmelerinde gündeme getirerek, sendikamızın ve işçilerimizin haklı taleplerinin karşılanması gerektiğine dikkat çekmişti.

Başkanlarımızın bu girişimi ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’nın konuyu mecliste gündeme getirmesi üzerine, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, konuyla ilgili açıklama yaparak şunları söyledi:

“Veli Bey bahsetti İnönü Üniversitesi ve birkaç Üniversite daha var. Kayseri Üniversitesi bunlar bizim yaptığımız toplu sözleşme çerçeve anlaşmasının içindedirler. Rektörler veya işverenler buna uymak zorundadırlar. Haklarında gerekli her türlü yasal işlemi yaparız. Toplu sözleşme hukuki niteliği hepimizin bildiği gibi kanun düzeyindedir. Uymak zorundadırlar. Kamu işverenlerinin buna uymamak gibi keyfiyetleri yoktur. Dolayısıyla o alanlarda çalışan, o fakültelerde çalışan işçi arkadaşlarımızın da haklarını gözetiriz. O hukuku uygulatırız. Bundan kimsenin tereddüttü olmasın.”

Genel Merkezimizin girişimleri neticesinde kamu iş yerleri arasındaki adaletsizliğin çözülmesi noktasında, Kamu çerçeve dışında kalan tüm üniversite hastanelerimiz ve kamu işyerlerimiz de çalışan işçilerimizin kamu çerçeve protokolüne dahil edilmesi için gerekli adımlar atılacağı bildirilmiştir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.

Video