GECE ZAMLARI ÖDENECEK… VARDİYA SİSTEMİ DEĞİŞECEK…

GECE ZAMLARI ÖDENECEK… VARDİYA SİSTEMİ DEĞİŞECEK…

Sağlık Bakanlığında yürürlükte olan Toplu İş Sözleşmenin “Gece dönemi başlıklı 23. Maddesinde gece döneminde çalışmalar yüzde 35 zamlı ödenir.” denilmesine rağmen, Bakanlık tarafından fiilen uygulanmayan gece zammı için sendikamız tarafından açılan dava sonucunda Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 7. Hukuk Dairesi’nin işçi lehine sonuçlanmıştır.

TBMM Kamu Denetçiliği Kurumuna konu ile ilgili Sendikamızın başvurusu neticesinde ve Kamu Denetçiliği Kurumunun Sağlık Bakanlığına tavsiye kararı gönderilmiştir.

Sendikamızın tarafından, Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğüne ve 81 İl Sağlık Müdürlüklerine yargı kararı uygulanması doğrultusunda yazılar yazılmıştır.

Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün 31.12.2021 tarih ve 49635782/929 sayılı, İşçi Çalışma Esasları konulu 81 İl valiliklerine gönderdikleri yazı ile taleplerimiz karşılanmıştır.

Ayrıca Sendikamız tarafından 5 Ekim 2021 tarih ve 2164 Sayılı yine Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğümüze pandemi ile mücadele eden sağlık işçilerimize uygulanmak istenen 3 vardiya sisteminden vazgeçilerek, mevcut vardiya sisteminin devam etmesinin daha uygun olacağı yönündeki yazımız dikkate alınarak 11 saati aşmamak kaydıyla 2’li vardiyaya devam edilebileceği yönünde yazı yayınlanmıştır.  

Haksızlığın düzeltilmesi, Toplu İş Sözleşmesinin gece zammı ve 3 vardiya sisteminin ile ilgili işçi lehine düzeltilmesini doğru buluyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.

NOT: ŞİMDİ SORUYORUZ!!!

Malum sendikanın Sağlık Bakanlığı yetkilileriyle imzaladıkları uyuşmazlık kurulu kararıyla gasp edilen teknik personel hizmet zammı ile ilgili aynı yazı içeriğindeki işçilerimiz aleyhine tescillenen madde VARAN KAÇ ACABA?

Bunun hesabını hakları gasp edilen sağlık emekçilerimiz soracaktır.

YAŞASIN HAKLI MÜCADELEMİZ…

YAŞASIN SAĞLIK VE SOSYAL HİZMETLER EMEKÇİLERİMİZ…

Video