AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI’NDA TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ İMZALANSIN, MAĞDURİYETLER SON BULSUN!

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI’NDA TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ İMZALANSIN, MAĞDURİYETLER SON BULSUN!

Aylardır malum sendika tarafından, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nda imzalanmayan Toplu İş Sözleşmesi, sosyal hizmetler işçilerinin mağduriyetlerini artırıyor ve işçilerin ekonomik kaybına sebep olmaya devam ediyor.

Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası olarak, sosyal hizmetler işçilerinin daha fazla mağdur edilmemeleri ve hak kayıplarının daha da fazla artmaması için İzmir’de işçiler adına basın açıklaması düzenledik.

Basın açıklamasına Genel Başkanımız Hakan Toy, Genel Başkan Yardımcımız Adem Sarıçoban, TÜRK-İŞ İzmir 3. Bölge Temsilcisi Hayrettin Çakmak, İzmir Şube Yönetim Kurulu Üyelerimiz, İşyerleri Temsilcilerimiz ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nda çalışan sosyal hizmetler işçilerimiz katıldılar.

Basın açıklaması öncesinde Genel Başkan Yardımcımız Adem Sarıçoban, TÜRK-İŞ İzmir 3. Bölge Temsilcisi Hayrettin Çakmak konuşma yaparak, yaşanan mağduriyetlerin giderilmesi çağrısında bulundular.

Genel Başkanımız Hakan Toy, ise “Sendikal mücadele, TİS yapmak, işçileri insan onuruna yaraşır bir ücrete kavuşturmak için yapılır. Ama malum sendika maalesef her dönemde olduğu gibi TİS süreçlerini kapalı kapılar ardında, temsil ettiği işçilerin bilgisi dışında sürdürmekte. Yaşanan ekonomik sıkıntılar işçilerin yükünü artırdı. İşçinin artan bu yüküne bir çare olunması gerekiyor. Malum sendika tarafından yetki korkusu bir kenara bırakılarak, TİS’i bir an önce imzalayarak işçinin mağduriyetinin giderilmesi gerekiyor. Ama ne yazık ki göründüğü kadarıyla malum sendika işçilerin haklarını gözetmek, onların haklarını korumak için değil, yeni dönem sözleşmede yetkiyi alabilmek için zaman uzatıyor.” dedi. 

Malum sendikanın işçilerin haklarını iyileştirmek yerine geriye götürdüğüne vurgu yapan Genel Başkanımız Hakan Toy, Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası olarak Sosyal hizmetler işçilerinin bu feryadına ses olmaktan onlarla omuz omuza mücadele etmekten de mutluluk duyuyoruz. İşçilerimizin, emekçilerimizin feryadı bizim feryadımızdır. Onların derdi bizim derdimizdir. Onun için biz her zaman olduğu gibi işçilerimizin emekçilerimizin her zaman yanındayız. Yanlarında olmaya devam edeceğiz. Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır. Devletin dinide adalettir. Biz adalet istiyoruz. İnsanca yaşamak için hakkımız olan ücreti istiyoruz.” diye konuştu.

Başkanlarımızın konuşmalarının ardından Nihal Özkan, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nda çalışan Sosyal Hizmetler işçileri adına basın metnini okudu.

 

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI’NDA TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ İMZALANSIN, MAĞDURİYETLER SON BULSUN!

Bizler, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın 17 no’lu Sağlık ve Sosyal hizmetler iş kolunda Yaşlı bakım, Huzurevleri, Engelli merkezleri, Çocuk evleri ve Sığınma evlerinde çalışan Kamu işçileriyiz.

       Zaten ağır olan ancak Pandemi ile daha da ağırlaşan iş koşullarımızda, 7 gün, 10 gün kurumlarda kapalı sistemde sosyal hayatımızdan kopuk, yaşamla bağlantımızı keserek ailelerimizi bile göremeden toplumun dezavantajlı kesimlerine hizmet veren sosyal hizmet işçileri, emekçileriyiz!

Bizler tüm bu zorlukları yaşamamıza rağmen çalıştığımız kurumlarda kimseyi mağdur etmemek için yoğun çaba harcarken,  Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı çalışan 26 Bin Kamu işçisi adına Bakanlık ile TİS görüşmeleri sürdüren TÜHİS ile Öz Sağlık-İş Sendikası arasında yürürlük tarihi 01.11.2021 olan TİS görüşmelerinin üzerinden 106 gün geçmesine rağmen işçilere herhangi bir bilgilendirme yapılmamış 26 bin sosyal hizmet işçisinin geçinemiyoruz çığlıklarına kulaklar tıkanmıştır.

26 Bin işçinin taleplerini görmezden gelen Öz Sağlık-İş  sendikası, sürecin işçiler lehine sonuçlanması açısından olumlu bir adım atmak bir yana Mayıs ayına kadar süreci uzatmak niyetinde oldukları işyerlerimizde alttan alta bizlere empoze edilmeye çalışılmaktadır.

TİS'in UZATILMASINI KABUL ETMİYORUZ!     

Ülkemizde uzun süredir devam etmekte olan ekonomik kriz ve yüksek enflasyon  nedeniyle maaşlarımız asgarî ücret seviyesine kadar düşmüş,  yetkili sendikanın  işçileri umursamayan tutumu biz işçileri tükenme noktasına getirmiş durumdadır. Kira, Doğalgaz, Elektrik ve Temel tüketim mallarına gelen zamlardan dolayı faturaları ödemekte güçlük çekiyor, çalışma koşullarının sağlıklı olmamasından dolayı birçok arkadaşımız Covit olup rapor almak zorunda kalıyor, maaşları zaten düşük olan biz çalışanlardan kesilen rapor paraları sebebiyle bazı aylar asgarî ücretin altında kalan maaşlarla geçinmeye çalışıyoruz!

Hükümetin "işçilerimizi enflasyona ezdirmeyeceğiz” sözüne karşın şu an enflasyon yükünün altında kalmış ve artık dayanacak gücümüz kalmadığını buradan en yüksek sesimizle yetkili sendikaya duyurmak istiyoruz.

Öz sağlık iş sendikasının bizi görmezden gelmekten vazgeçerek, 2 dönemdir kazanılmış haklarımızı geriye götüren ve maaşlarımızı asgarî ücret seviyesinden öteye taşımayan işbirlikçi anlayıştan uzaklaşıp TİS sürecini işçilerin talepleriyle en kısa sürede bitirmesi gerekmektedir.

TİS KAZANIMLARLA SONUÇLANDIRILMALIDIR!

Öncelikle Kamu Çerçeve Protokolünden doğan hakların alınarak ücretlerimize enflasyon farkının yansıtılmasını, gerçekleşen enflasyonunun üzerine zam alınmasını, daha önce TİS  lerde gaspettirdiğiniz gece zammının kazanılmasını, fiili güne düşürdüğünüz hizmet zammının yeniden 30 gün üzerinden ödenmesini, meslek kodlarının fiilen yapılan işe göre düzenlenmesini, eğitim durumuna göre ücret farkı risk primi gibi hakların Toplu iş sözleşmesi kazanımları arasında olmasını talep ediyoruz. Disiplin cetvelindeki maddelerin iş güvencemiz güvenli hâle getirilecek şekilde yeniden düzenlenmesini, tehdit unsuru olmaktan çıkarılmasını istiyoruz.

     Ancak söz konusu Öz Sağlık İş Sendikası olunca sürecin daha fazla uzayacağı düşüncesi bizleri kaygılandırıyor, çünkü biz biliyoruz ki bu haklar işçiden yana tavır alan  taleplerini  işyerlerinde işçiler ile belirleyen bir sendikal anlayış sağlayabilir. Öz sağlık iş sendikası bu anlayışın uzağında bir sendikadır!

     Bu sebeple yetkili Öz Sağlık İş Sendikasına siz basın mensuplarımız aracılığı bir kez daha çağrıda bulunmak istiyoruz, Öz Sağlık İş Sendikası yine kapalı kapılar ardında işçiden habersiz TİS imzalamak yerine Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Grev kapsamında olan bir Bakanlık olduğunu hatırlamalı, TİS sürecinin daha fazla can yakıcı olmaması için işyerlerinde acil Grev oylaması yaparak işçilerin istediği bir toplu iş sözleşmesi imzalamalıdır.

 

BİZ AİLE VE SOSYAL HİZMETLER İŞÇİLERİYİZ.

BİRLEŞEN İŞÇİLER ASLA YENİLMEZ.

 

 

Fotoğraflar