19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN

19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN

Bugün Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün, çağdaş, laik, demokratik ve hukukun üstünlüğüne dayalı Türkiye Cumhuriyeti’ne giden yolda attığı ilk adımın yıldönümü.

19 Mayıs 1919, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkışı ile büyük Türk Milletinin şaha kalkışının, bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin başladığı tarihtir. 

İşgal altındaki İstanbul’dan yıkık dökük bir gemiyle Samsun' a çıkan Mustafa Kemal Atatürk'ün, tutuşturduğu o kurtuluş meşalesinin, Anadolu' da elden ele, gönülden gönüle dolaşmasının üzerinden 103 yıl geçti. Fakat Türk milletinin içindeki bağımsızlık ve özgürlük ateşi hala ilk günkü gibi tazedir.

Özgürlük ve bağımsızlığın müjdesi olarak Mustafa Kemal ve arkadaşlarının Samsun’da yaktığı istiklal meşalesiyle başlayan direniş, birlik ve beraberlik içerisinde, azim, cesaret, kararlılık ve inançla büyümüş ve Cumhuriyetin kuruluşuyla taçlanmıştır. O gün, kuruluş ve kurtuluşun ilk planlı, kararlı adımı atılmıştır.

Binlerce şehit vererek, sıkıntı ve yokluklar içinde, büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti, Mustafa Kemal Atatürk tarafından gençlere emanet edilmiştir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak, gençlerimizin en büyük görevidir.

İstiklal mücadelemizin sembolü olan 19 Mayıs’ın Gençlik ve Spor Bayramı olarak ilan edilmesi, geleceğimizin teminatı ve umudumuz olan gençlere verilen önemin göstergesidir. Gençlik, sağlıklı, çevik, cesur yapısı, bilinçli, yılmayan hevesi, bitmeyen gayreti, coşkun isteği, heyecanı ile millî varlığımızın teminatıdır. Gençler, milletimizin umudu, ülkemizin gücü; taze kanı, yeni sesi, nefesi, enerjisidir. Türkiye’nin atılım coşkusudur, yenilenme isteğidir, hızıdır, hayalidir. Gençlik, dün ve yarın arasında bugünün köprüsüdür. Engel tanımaz bir çabayla tarihimizi, kimliğimizi ve birikimimizi güncelleyerek, yerelden evrensele taşıyacak olan gençlerimizdir.

Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası olarak biz de gençlerimize güveniyoruz. Geleceğimiz ve gençlerimiz için öncelikle Cumhuriyet değerlerine, demokrasiye sahip çıkmak; sorgulayan, eleştiren fikri hür, vicdanı hür nesiller yetiştirmek; onların önlerini açmak ve ülkemizin eğitim kalitesini yükseltmeyi hedeflemek hepimizin önceliği olmalıdır. Şehitlerimizin canlarıyla savundukları bu vatanı, eğitimde, bilimde kaydedeceğimiz üstün başarılarla yeşertip canlandırmayı tarihî bir borç ve yükümlülük biliyoruz. Hayata ve geleceğe daha iyi hazırlanmak için öz güveni yüksek, millî şuur ve karakter sahibi, nitelikli genç nesiller yetiştirmek, böyle bir neslin yetişmesine katkı vermek herkesin insani, millî ve tarihî görevidir.

Bu duygu ve düşüncelerle, milletimizin ve özellikle gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı tebrik ediyoruz.