“ÇALIŞMA HAYATINDA YAŞANAN SORUNLAR VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ” BAŞLIKLI EĞİTİM SEMİNERİMİZE KATILAN 8. GRUPTAKİ ÜYELERİMİZ SERTİFİKALARINI ALDILAR

“ÇALIŞMA HAYATINDA YAŞANAN SORUNLAR VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ” BAŞLIKLI EĞİTİM SEMİNERİMİZE KATILAN 8. GRUPTAKİ ÜYELERİMİZ SERTİFİKALARINI ALDILAR

“Çalışma Hayatında Yaşanan Sorunlar ve Çözüm Önerileri” başlıklı eğitim seminerimiz Aydın’ın Didim ilçesinde devam ediyor. Eğitime katılan 8. gruptaki üyelerimiz eğitim sertifikalarını aldılar.

Seminere Genel Başkanımız Hakan Toy, Genel Sekreterimiz Doğan Alıç, Genel Başkan Yardımcılarımız Adem Sarıçoban, Osman Çavuş, Süleyman Turgut, Sendikamızın Hukuk Müşaviri Av. Kadir Atıcı, Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Erhan Birden ve Türkiye’nin dört bir yanından gelen üyelerimiz katıldılar.

Programın kapanış konuşmasını yapan Genel Başkanımız Hakan Toy, verimli bir eğitim olduğuna inandığını belirterek, üyelerimizden eğitimde öğrendikleri bilgileri işyerlerindeki çalışma arkadaşlarına anlatmalarını istedi. Çalışma hayatında yaşanan güncel konuları değerlendiren Genel Başkanımız Hakan Toy, iş kolumuzda çalışan üyelerimizin zorunlu emeklilik konusuna değinerek şunları söyledi:

“Yaklaşık 250 bin sağlık ve sosyal hizmetler iş kolunda KHK ile kadroya geçen kardeşlerimiz var. Emekçilerimiz günleri dolduğu gün, emekli maaşlarını hak ettikleri gün emekliye sevk ediliyorlar. 8 bin TL maaş alan işçi, bir anda 3 bin TL maaşa mahkûm ediliyor. Bu bir faciadır. Bu durum hem insanidir hem de vicdanidir. Buna bir an önce müdahale edilmesi gerekiyor. Yetişmiş kalifiye işçiler hayatlarının en verimli dönemlerinde emekliye sevk edilerek, gündelik işlerde çalışmaya zorlanıyorlar. Buda hem iş kalitesini düşürüyor. Hem de emekli olanların yerine yeni personel alınmadığı için geride kalanların iş yükünü artırıyor.”

Zorunlu emekliliğin Anayasaya aykırı olduğunu belirten Genel Başkanımız Hakan Toy, “Bir iş yerinde dört çeşit emeklilik var. Bu emekliliklerin bir an önce birleştirilmesi gerekiyor. EYT problemi çözülürken zorunlu emekliliğin de bir an önce çözülmesi gerekiyor. Bunu işverenlerimizde istiyor.” diye konuştu.

Selamlama konuşması yapan Genel Başkan Yardımcımız Adem Sarıçoban, ise alanıyla ilgili bilgi verdi.

Programın ilk yarısında Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Erhan Birden, çalışma hayatındaki genel konular hakkında eğitim verdi. Üyelerimizin sorularını yanıtladı. Programın ikinci yarısında ise sosyal medya kullanımı ve sosyal medyanın önemi anlatıldı.

Eğitimin ve konuşmaların ardından programa katılan üyelerimiz, düzenlenen törenle sertifikalarını aldılar.

Fotoğraflar