SAĞLIK VE SOSYAL HİZMETLER İŞÇİLERİNİN AVRUPAKİ TEK TEMSİLCİSİ OLARAK, İŞ KOLUMUZDAKİ ÇALIŞANLARIN SORUNLARINI ULUSLARARASI DÜZENLENEN TOPLANTIDA GÜNDEME GETİRDİK

SAĞLIK VE SOSYAL HİZMETLER İŞÇİLERİNİN AVRUPAKİ TEK TEMSİLCİSİ OLARAK, İŞ KOLUMUZDAKİ ÇALIŞANLARIN SORUNLARINI ULUSLARARASI DÜZENLENEN TOPLANTIDA GÜNDEME GETİRDİK

Sağlık ve Sosyal Hizmetler İş Kolunda çalışan işçilerin Avrupa’daki tek temsilcisi Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası olarak, iş kolumuzda çalışanların sorunlarını Avrupa Kamu Hizmeti Sendikaları Federasyonu’nun (European Public Service Union (EPSU) ) düzenlediği toplantıda gündeme getirdik.

Avrupa faaliyet gösteren ve iş kolumuzda sadece Sendikamızın üye olduğu EPSU ile 13 Ekim 2022 tarihinde eğitim ve örgütlenme faaliyetleri hakkında toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya Sendikamız adına Genel Başkanımız Hakan Toy, Genel Başkan Yardımcımız Adem Sarıçoban ve sendikamız uzmanları Özlem Ataş ile Barış Dülger; EPSU’yu temsilen ise Agnieszka Ghinararu ve Monica Avram katıldılar. Görüşmede Sağlık ve Sosyal Hizmetler İşçilerinin talepleri ve sorunları sendikamız tarafından detaylı bir şekilde anlatıldı.

İşkolumuzda örgütlenmede yaşanan sorunların masaya yatırıldığı toplantı sonucunda, eğitim ve örgütlenme faaliyetlerinde EPSU ile iş birliği anlaşması yapıldı. Türkiye’deki sağlık ve sosyal hizmet işçilerinin örgütlenmesinde yaşanan zorluklar EPSU yetkililerine aktarıldı. Farklı ülkelerde yaşanan ortak sorunlar ve ülkelerin kendine özgü sorunlarının ele alındığı görüşmede, Türkiye Sağlık-İş’in bu zorlukları aşmasında benimseyeceği stratejiler üzerine değerlendirmeler yapıldı.

Toplantı sonucu olarak Türkiye Sağlık-İş ile EPSU arasındaki iş birliği çerçevesinde Türkiye’de bir dizi eğitim ve sosyal etkinlik düzenlenmesi kararlaştırıldı.

Genel Başkanımız Hakan Toy, toplantıyla ilgili olarak uluslararası işçi dayanışmasının önemi vurgulayarak, işçilerin küresel sorunlara karşı tek ses olması gerektiğini ifade etti. Bu toplantının Türkiye Sağlık-İş’in geleceği açısından önemli bir noktada yer aldığını belirten Genel Başkanımız Hakan Toy, sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin geleceği için EPSU ile daha sıkı ilişkilerin kurulacağını belirtti.

Toplantı karşılıklı iyi niyet ve teşekkür konuşmalarıyla sona erdi.

Fotoğraflar