“ÇALIŞMA HAYATINDA YAŞANAN SORUNLAR VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ” BAŞLIKLI EĞİTİM SEMİNERİMİZE KATILAN 9. GRUBUN EĞİTİMLERİ BAŞLADI

“ÇALIŞMA HAYATINDA YAŞANAN SORUNLAR VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ” BAŞLIKLI EĞİTİM SEMİNERİMİZE KATILAN 9. GRUBUN EĞİTİMLERİ BAŞLADI

“Çalışma Hayatında Yaşanan Sorunlar ve Çözüm Önerileri” başlıklı eğitim seminerimiz Aydın’ın Didim ilçesinde devam ediyor. Eğitime katılan 9. grubun eğitimleri başladı.

Eğitim seminerine Genel Başkanımız Hakan Toy, Genel Sekreterimiz Doğan Alıç, Genel Başkan Yardımcılarımız Adem Sarıçoban, Süleyman Turgut, Sendikamızın Hukuk Müşaviri Av. Kadir Atıcı ve Türkiye’nin dört bir yanından gelen üyelerimiz katıldılar.

Programın açılış konuşmasını yapan Genel Başkanımız Hakan Toy, verimli bir eğitim olacağına inandığını belirterek, katılımcılardan eğitimde öğrendikleri bilgileri işyerlerindeki çalışma arkadaşlarına anlatmalarını istedi.

Çalışma hayatında yaşanan güncel konuları değerlendiren Genel Başkanımız Hakan Toy, iş kolumuzda çalışanların tayin, becaiş, zorunlu emeklilik, personel eksikliğinden kaynaklanan iş yükü ve kadroya geçemeyenlerin kadroya alınması gibi konu başlıklarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Artan enflasyona karşı işçinin ekonomik dar boğazdan geçtiğini vurgulayan Genel Başkanımız Hakan Toy, “Türk-İş olarak Komu Çerçeve Protokolüne hükümet yetkilileriyle birlikte ek protokol yaptık. TÜRK-İŞ her zaman emekten ve alın terinden yana olmuştur. Enflasyona karşı işçiyi ezdirmeyen Konfederasyon Genel Başkanımız Ergün Atalay’a ve emeği geçen herkese teşekkür ederim.” diye konuştu.

Programda konuşan Genel Sekreterimiz Doğan Alıç, Genel Başkan Yardımcılarımız Adem Sarıçoban ve Süleyman Turgut, ise iş kolumuzda yaşanan gelişmeleri değerlendirerek, alanıyla ilgili bilgi verdiler.

Konuşmalarının ardından Sendikamızın Hukuk Müşaviri Av. Kadir Atıcı, kıdem tazminatı, yıllık izin, fazla mesai, ulusal bayramlar, genel tatil ve ücreti, işe iade davası, vergi ve sigorta kesintileri, denkleştirme, iş kanununda ki diğer konular, hukuk alanında genel bilgiler hakkında bilgi vererek, katılımcıların soruları yanıtladı.

Fotoğraflar