“ÇALIŞMA HAYATINDA YAŞANAN SORUNLAR VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ” BAŞLIKLI EĞİTİM SEMİNERİMİZE KATILAN 10. GRUBUN EĞİTİMLERİ BAŞLADI

“ÇALIŞMA HAYATINDA YAŞANAN SORUNLAR VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ” BAŞLIKLI EĞİTİM SEMİNERİMİZE KATILAN 10. GRUBUN EĞİTİMLERİ BAŞLADI

“Çalışma Hayatında Yaşanan Sorunlar ve Çözüm Önerileri” başlıklı eğitim seminerimiz Aydın’ın Didim ilçesinde devam ediyor. Eğitime katılan 10. grubun eğitimleri bugün başladı.

Eğitim seminerine Genel Başkanımız Hakan Toy, Genel Başkan Yardımcılarımız Adem Sarıçoban, Süleyman Turgut, Sendikamızın Hukuk Müşaviri Av. Kadir Atıcı, Pamukkale Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü Araştırma Görevlisi Erkan Kıdak ve Türkiye’nin dört bir yanından gelen üyelerimiz katıldılar.


Eğitim programımızın ilk gününde Bartın'ın Amasra ilçesindeki maden ocağında meydana gelen patlamada hayatını kaybeden maden şehitleri anısına saygı duruşunda bulunuldu.


Programın açılış konuşmasını yapan Genel Başkanımız Hakan Toy, maden şehitlerine Allahtan rahmet; yaralılara ise acil şifalar diledi. Maden kazalarının artık kalıcı olarak önüne geçilmesi gerektiğine vurgu yapan Genel Başkanımız Hakan Toy, eğer işçiler sendikaların çatısı altında birleşmez ve haklarını savunmazlarsa işverenler tarafından hayatları hiçe sayılmaya devam edeceğini ifade etti.

Çalışma hayatında yaşanan güncel konuları değerlendiren Genel Başkanımız Hakan Toy, iş kolumuzda çalışanların zorunlu emeklilik, işçilerin vergi adaletsizliği, tayin, becaiş, personel eksikliğinden kaynaklanan iş yükü ve kadroya geçemeyenlerin kadroya alınması gibi konu başlıklarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Artan enflasyona karşı işçinin ekonomik dar boğazdan geçtiğini vurgulayan Genel Başkanımız Hakan Toy, “Türk-İş olarak Komu Çerçeve Protokolüne hükümet yetkilileriyle birlikte ek protokol yaptık. TÜRK-İŞ her zaman emekten ve alın terinden yana olmuştur. Enflasyona karşı işçiyi ezdirmeyen Konfederasyon Genel Başkanımız Ergün Atalay’a ve emeği geçen herkese teşekkür ederim.” diye konuştu.

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay’ın vergi düzenlemesiyle ilgili yapmış olduğu açıklamaları anımsatan Genel Başkanımız Hakan Toy, işçinin en düzenli şekilde vergisini ödediğini, artan hayat pahalılığı karşısında işçinin nefes alması için üzerindeki vergi yükünün hafifletilmesi gerektiğini belirtti.

Programda konuşan Genel Başkan Yardımcılarımız Adem Sarıçoban ve Süleyman Turgut, ise Bartın'ın Amasra ilçesindeki maden ocağında meydana gelen patlamada hayatını kaybeden maden şehitleri saygıyla andılar. Artan enflasyon ve hayat pahalılığı karşısında işçinin evini geçindirme konusunda zorlandığına dikkat çeken Genel Başkan Yardımcılarımız, iş kolumuzda yaşanan gelişmeleri değerlendirerek, alanlarıyla ilgili bilgi verdiler.

Konuşmalarının ardından Sendikamızın Hukuk Müşaviri Av. Kadir Atıcı, kıdem tazminatı, yıllık izin, fazla mesai, ulusal bayramlar, genel tatil ve ücreti, işe iade davası, vergi ve sigorta kesintileri, denkleştirme, iş kanununda ki diğer konular, hukuk alanında genel bilgiler hakkında bilgi vererek, katılımcıların soruları yanıtladı.

Fotoğraflar