“ÇALIŞMA HAYATINDA YAŞANAN SORUNLAR VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ” BAŞLIKLI EĞİTİM SEMİNERİMİZE KATILAN SAĞLIK BAKANLIĞINDA ÇALIŞAN ÜYELERİMİZ SERTİFİKALARINI ALDILAR

“ÇALIŞMA HAYATINDA YAŞANAN SORUNLAR VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ” BAŞLIKLI EĞİTİM SEMİNERİMİZE KATILAN SAĞLIK BAKANLIĞINDA ÇALIŞAN ÜYELERİMİZ SERTİFİKALARINI ALDILAR

“Çalışma Hayatında Yaşanan Sorunlar ve Çözüm Önerileri” başlıklı eğitim seminerimiz Aydın’ın Didim ilçesinde gerçekleşti. 12 grupta gerçekleşen eğitime yaklaşık 2 bin civarında sağlık ve sosyal hizmetler çalışanı üyemiz katıldı. Son grupta gelen Ülkemizin dört bir yanından gelen Sağlık Bakanlığı’nda çalışan üyelerimiz sertifikalarını aldılar.

Programa Genel Başkanımız Hakan Toy, Genel Sekreterimiz Doğan Alıç, Genel Başkan Yardımcılarımız Adem Sarıçoban, Osman Çavuş, Süleyman Turgut, Hukuk Müşavirimiz Av. Kadir Atıcı, Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Erhan Birden, Bandajans kurucu ortakları Ender Sever, Emre Can Baysal ve Türkiye’nin dört bir yanından gelen üyelerimiz katıldılar.

Programın kapanış konuşmasını yapan Genel Başkanımız Hakan Toy, “Eğitim seminerimizi bu yaz döneminde 12 grupta yaptık. Eğitim seminerimizin sonuna geldik. Eğitim seminerlerimiz hem bölgesel hem genel olarak devam edecek. 2015 yılında başlattığımız eğitimlere pandemi nedeniyle ara vermiştik. Tekrar başladık. Sahadaki kirli bilgilerin yok edilmesi. Yanlış algıların bertaraf edilmesi için bütün işçilerimize ulaşmaya çaba gösteriyoruz. Bundan sonra ki süreçlerde de bunu yapmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

Genel Başkanımız Hakan Toy, “Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Yönetim Kurulu olarak çoğunluk aldığımız iş yerlerinde 3 ay aidat almama kararımız teşkilatımızdan gelen yoğun talep üzerine yeniden düzenledik. 6356 Sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanununa uygun olarak; yetkili olduğumuz işyerlerinde yüzde 20 aidat indirimimiz devam edecektir.

Ayrıca çoğunluk aldığımız işyerlerindeki üyelerimizden 3 aylık kesilen aidat miktarının “Eğitim Yardımı” olarak geri ödenmesine karar verilmiştir. Kanunlara uygun olarak üyelerimize kazandırmaya devam ediyoruz. Tüm teşkilatımıza hayırlı olsun.” açıklamasında bulundu.

Genel Başkanımız Hakan Toy, konuşmasını şöyle devam ettirdi:
“Bu eğitimleri de yaklaşık 2 bin işçimize ulaştık. Eğitimlerimiz hızla devam edecek. Verdiğimiz eğitimlerde maksadın hasıl olduğunu düşünüyoruz. Üyelerimizle burada hasbihal ettik konuştuk. Sahanın sıcak gündemini burada sizden aldık. Bu mücadelede sizlerle kol kola olmaya çalıştık. Tüm üyelerimize ulaşmaya çalışıyoruz. Siz dik durun bizde sonuna kadar sizin yanınızda dik duracağız. Gümbür gümbür geliyoruz. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığında, sağlık Bakanlığında ve üniversite hastanelerinde insanca yaşayacağımız ücret için, insanca yaşayacağımız çalışma şartları için, adalet için, eşitlik için, yıkmaya değil yapmaya geliyoruz. Şartlar ne olursa olsun eğilmeyeceğiz, ezilmeyeceğiz, haklı davamızdan vazgeçmeyeceğiz. Bütün işçilerimizi sendikamızın çatısı altında birleşmeye davet ediyoruz.”

Programın eğitim kısmının ilk yarısında Bandajans kurucu ortakları Ender Sever ve Emre Can Baysal sosyal medya kullanımı ve sosyal medyanın önemi hakkında eğitim verdiler. Programın ikinci yarısında ise Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Erhan Birden, çalışma hayatındaki genel konular hakkında eğitim verdi.

Programın sonunda Kahramanmaraş’tan gelen üyelerimiz Genel Başkanımız Hakan Toy’a hediye taktim ettiler.

Programın son kısmında ise ülkemizin dört bir yanından gelen pandeminin kahramanlara sağlık emekçileri sertifikalarını aldılar.

Fotoğraflar