“ÇALIŞMA HAYATINDA YAŞANAN SORUNLAR VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ” BAŞLIKLI EĞİTİM SEMİNERİMİZ TAMAMLANDI

“ÇALIŞMA HAYATINDA YAŞANAN SORUNLAR VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ” BAŞLIKLI EĞİTİM SEMİNERİMİZ TAMAMLANDI

“ÇALIŞMA HAYATINDA YAŞANAN SORUNLAR VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ” BAŞLIKLI EĞİTİM SEMİNERİMİZ TAMAMLANDI

EĞİTİM SEMİNERİMİZDE 2 BİN SAĞLIK VE SOSYAL HİZMETLER ÇALIŞANI ÜYEMİZİ AĞIRLADIK

Aydın’ın Didim ilçesinde gerçekleştirdiğimiz “Çalışma Hayatında Yaşanan Sorunlar ve Çözüm Önerileri” başlıklı eğitim seminerimiz tamamlandı. 12 grupta gerçekleşen seminere ülkemizin dört bir yanından yaklaşık 2 bin civarında sağlık ve sosyal hizmetler çalışanı üyemiz katıldı.

18 Eylül 2022 tarihinde Genişletilmiş Başkanlar Kuruluyla başlayan programımız 24 Ekim 2022 tarihine kadar devam etti. Eğitim Seminerimize İş kolumuzda bulunan Üniversite Hastanelerinde, Sağlık Bakanlığında, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığında ve Özel Hastanelerde çalışan yaklaşık 2 bin üyemiz katıldı.

Genel Başkanımız Hakan Toy, Genel Sekreterimiz Doğan Alıç, Genel Başkan Yardımcılarımız Adem Sarıçoban, Osman Çavuş, Süleyman Turgut ve katılımcı üyelerimiz tarafından iş kolumuzda, çalışma hayatında yaşanan güncel konuların, sorunların ve çözüm önerilerinin ele alınıp değerlendirilen eğitim seminerimizde, alanlarında yetkin isimler olan eğitim verdiler.

Programın büyük çoğunluğunun eğitim üzerine düzenlendiği programda:

Genel Merkez Hukuk Müşavirimiz Av. Kadir Atıcı, kıdem Tazminatı, yıllık izin, fazla mesai, ulusal bayramlar, genel tatil ve ücreti, işe iade davası, vergi ve sigorta kesintileri, denkleştirme, iş kanununda ki diğer konular hakkında eğitim verdi.

Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Erhan Birden ve Pamukkale Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü Araştırma Görevlisi Erkan Kıdak, hocalar ise çalışma hayatındaki genel konular hakkında eğitim verdiler.

Çağımızın en büyük iletişim kaynaklarından olan sosyal medya hakkında ise Bandajans kurucu ortakları Ender Sever ve Emre Can Baysal, sosyal medyanın çağımızdaki önemi, dezenformasyon yasası, kurumsal sosyal medya yönetimi, sosyal medya kullanım ilkeleri, dijital ayak izi ve sosyal medyada hesap güvenliği gibi konularda eğitim verdiler.

Eğitim seminerimizle ilgili bilgi veren Genel Başkanımız Hakan Toy, Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası olarak eğitime önem verdiklerini vurgulayarak şunları söyledi:

“Verdiğimiz eğitimlerde maksadın hasıl olduğunu düşünüyoruz. Bu eğitim seminerimizde yaklaşık 2 bin üyemize ulaştık. Eğitimlerimiz hızla devam edecek. Bundan sonraki süreçte de bölgesel ve genel eğitimlerimiz olacak. Üyelerimizle burada hasbihal ettik konuştuk. Sahanın sıcak gündemini burada sizden aldık. Bu mücadelede sizlerle kol kola olmaya çalıştık. Tüm üyelerimize ulaşmaya çalışıyoruz. Siz dik durun bizde sonuna kadar sizin yanınızda dik duracağız. Gümbür gümbür geliyoruz. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığında, Sağlık Bakanlığında ve üniversite hastanelerinde insanca yaşayacağımız ücret için, insanca yaşayacağımız çalışma şartları için, adalet için, eşitlik için, yıkmaya değil yapmaya geliyoruz. Şartlar ne olursa olsun eğilmeyeceğiz, ezilmeyeceğiz, haklı davamızdan vazgeçmeyeceğiz. Bütün işçilerimizi sendikamızın çatısı altında birleşmeye davet ediyoruz.”

Fotoğraflar