SENDİKAMIZ VE EPSU ORTAKLIĞINDA EĞİTİMLERİMİZ DEVAM EDİYOR

SENDİKAMIZ VE EPSU ORTAKLIĞINDA EĞİTİMLERİMİZ DEVAM EDİYOR

Sendikamızın, EPSU ile iş birliği içerisinde İstanbul’da düzenlediği, “İşçilerde örgütlenmenin gerekliliği konusunda farkındalık yaratılması” başlıklı eğitimin ilk aşaması tamamlandı.

Programa Genel Başkanımız Hakan Toy, Genel Başkan Yardımcılarımız Adem Sarıçoban, Süleyman Turgut, EPSU’ nun görevlendirdiği eğitmenler Polonya'dan Agnieszka Ghınararu, Romanya'dan Monica Avram, Sendikamızın Uzmanı program koordinatörü Barış Dülger ve Sendikamızın Uzmanı Özlem Ataş katıldılar.

Programda eğitmenler Agnieszka Ghınararu ve Monica Avram şu konuları anlattılar:

İşçilerle birebir konuşmaların yapıldığı kurgusal senaryoların oynandığı eğitimin ikinci gününde, üyelerin örgütlenmede yaşadıkları sorunları içselleştirmesi ve çözüm önerilerini düşünmeye sevk etmeyi amaçladı. Aynı zamanda kişisel olarak örgütlenmede ne gibi engellerle karşılaşıldığı da yapılan doğaçlamalar aracılığıyla üyelere uygulamalı olarak anlatılmaya çalışıldı.

Eğitimin yüz yüze gerçekleştirilen kısmındaki son aşaması olan işyerinin haritalanması etkinliği ile üyelerin çalıştıkları iş yerlerini ne kadar yakından tanıdıkları ve burada çalışan diğer işçilere örgütlenme aşamasında nasıl bir yaklaşım sergilenmesi gerektiği grup etkinliklerinde yapılan çizim ve krokilerle anlatıldı.

EPSU ile ortaklaşa düzenlediğimiz eğitimlerin bir sonraki oturumu 2 ay sonra gerçekleştirilecek.