GİDEN CANLARIN SEBEBİ SAĞLIK EMEKÇİLERİ DEĞİL

GİDEN CANLARIN SEBEBİ SAĞLIK EMEKÇİLERİ DEĞİL

GİDEN CANLARIN SEBEBİ SAĞLIK EMEKÇİLERİ DEĞİL
GİDEN CANLAR GERİ DÖNMÜYOR!
BARİ SİZİN SAĞLIĞINIZ İÇİN GECELERİNİ GÜNDÜZE KATANLARA KIYMAYIN

Hayatlarını insanlığın sağlığı için feda ederek, gecesini gündüzüne katan sağlık emekçileri, hastaneye gelen hastaların yaşaması ve iyileşmesi için oradalar. Giden canların sebebi sağlık emekçileri değil. Onlar insanlığın sağlığı ve acılarını dindirmek için oradalar.

Millet olarak, sağlık emekçilerinin alın teri ve emeğini savunan bir sendika olarak sağlık çalışanlarının kabusu haline gelen şiddet haberlerini kınamaktan utanır hale geldik. Fakat vandallar, pandeminin kahramanı sağlık çalışanlarına şiddet uygulamaktan utanmıyorlar.

Silahlı saldırı sonucu yaralanarak Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesine getirilen yaralı bir gencin yakınları, ameliyat sırasında ameliyathaneye girmek istemişler. Olay yerinde bulunan güvenlik görevlisi arkadaşlarımız ise bunun doğru bir istek olmadığını, bu durumun hem kendi hastaları, hem de diğer hastaların sağlığı için tehlike oluşturacağını bu nedenle içeri giremeyeceklerini hasta yakınlarına belirtmişlerdir. Bunun üzerine hasta yakınları güvenlik görevlilerine saldırarak, bir güvenlik görevlisi arkadaşımızı elinden yaralamışlar.

Şiddeti kendilerine içselleştirenlerin tek anlamadıkları şu ki güvenlik görevlisi arkadaşlarımız ve bütün sağlık emekçileri, hastanelerde bulunmalarının tek sebebi hastaların şifa bulmaları için oradalar. Kendilerine hizmet eden, dertlerine deva bulmaları için emek veren bir sağlık çalışanına yapılan bu saldırı kabul edilemez.

Sivil toplum kuruluşları olarak, sağlık emekçilerine karşı bu şiddet terörünü kınamaktan yorulduk. Sağlık emekçileri ise artık şiddet altında çalışmak istemiyorlar. Hepimizin anlaması gereken şu ki, pandemi döneminde bütün meslek dalları evlerinde eli kolu bağlı bir şekilde otururlarken, sağlık emekçileri canları pahasına hastanelerde bizler için görevlerinin başındaydılar. Çeşitli hastalıklardan ve şiddetten dolayı yüzlerce meslektaşını kaybeden sağlık emekçileri, yılmadan bıkmadan hala canları pahasına hastanelerde bizler için gece gündüz ter döküyorlar. Bunca fedakarlığa karşı biz vatandaşlara düşen görev ise sağlık emekçilerine saygılı bir şekilde, onların bilgilerine, tecrübelerine güvenmek ve sabırla tedavi görmek için beklemek. O zaman iki taraf içinde işlerin kolaylaştığını göreceğiz.

Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası olarak, bir sağlık çalışanına yönelik şiddeti her ne sebeple olursa olsun insanlık dışı buluyor, lanetliyor ve en şiddetli şekilde kınıyoruz. Her türlü koşulda görevlerini yapmaya çalışan bütün sağlık çalışanlarımızın haklarını savunmak adına her zaman yanlarında olduğumuzun bilinmesini önemle belirtmek isteriz.

Saldırıya uğrayan güvenlik görevlisi arkadaşımıza ve olaydan etkilenen bütün sağlık emekçisi arkadaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyor, Türk-İş Konfederasyonu, Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası olarak, her zaman üyelerimizin ve tüm sağlık çalışanlarımızın maddi, manevi ve hukuki olarak yanında olduğumuzun bilinmesini önemle belirtiriz.