GENEL BAŞKAN HAKAN TOY: “BİZE SALDIRIYORLARSA BİLİN Kİ TABİ OLMAMIŞIZDIR”

GENEL BAŞKAN HAKAN TOY: “BİZE SALDIRIYORLARSA BİLİN Kİ TABİ OLMAMIŞIZDIR”

Kadıköy Şubemizin Olağan Genel Kurulu birlik ve beraberlik içinde coşkuyla gerçekleşti. Demokrasi şöleni yaşanan seçimde Genel Genel Başkan Yardımcımız ve aynı zamanda Kadıköy Şube Başkanımız Süleyman Turgut, güven tazeledi.

Programda konuşan Genel Başkanımız Hakan Toy, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in bir televizyon programında yaptığı açıklamalara atıfta bulunarak şunları söyledi:

“Eğer bize saldırıyorlarsa bilin ki tabi olmamışızdır. Her taraftan fırsat buldukça Türk-İş’e saldırıyorlarsa bilin ki biz tabi olmadığımız içindir.”

İstanbul’da bir otelde gerçekleşen seçime Genel Başkanımız Hakan Toy, Genel Başkan Yardımcılarımız Adem Sarıçoban ve Osman Çavuş, Genel Merkez Hukuk Müşavirimiz Av. Kadir Atıcı, İstanbul Aksaray Şube Başkanımız Nedime Mutlu Yıldırım, ve İstanbul 2 Nolu Şube Başkanımız Erhan Taş ve Şubelerimizin yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra delegelerimiz katıldılar.

Şube Olağan Genel Kurulu’nun yapılabilmesi için gerekli olan yeterli çoğunluğun sağlandığı seçimin Divan Başkanlığını Genel Başkanımız Hakan Toy yaptı.

Programda konuşan Genel Başkanımız Hakan Toy, Şube Olağan Genel Kurulunun Sendikamıza, İstanbul’da bulunan üyelerimize hayırlı olması temennisinde bulundu.

Genel Başkanımız Hakan Toy, “Bizim derdimiz makam, koltuk değil. Bizim tek derdimiz, işçimiz, işçiye hizmet. Bizim sendikamızın düsturu vatanını milletini seven herkese hizmet etmek. Bizim düsturumuz bu. Sağlık emekçilerinin insanca yaşayacağı ücretleri kazandırmak ve insanca yaşayacakları ücretleri kazandırmak insan onuruna yakışır ortamlarda çalışmalarını sağlayabilmek için ekip olarak mücadele ediyoruz. Bizim derdimiz bu. Biz bugüne kadar yaptığımız mücadelede hep şunu söyledik, işçi varsa biz varız. İşçi kaybedecekse biz yokuz. İşçilerimiz kazansın biz kaybedelim. Bizim amacımız işçimize kazandırmak. Çünkü biz emek mücadelesi veriyoruz. Emeğin ve alınterinin rengi dini dili yoktur. Bizim burada ki görevimiz en iyisini yapabilmek” şeklinde konuştu.

TÜRKİYE SAĞLIK İŞÇİLERİ SENDİKASI ÇALIŞMA SAATİNİ 12 SAATTEN 8 SAATE DÜŞÜREN SENDİKADIR

İşçilerin bir sendika altında toplanması gerektiğine vurgu yapan Genel Başkanımız Hakan Toy, “Sendikasız olan işçi yetimdir. Görüyorsunuz en küçük fırsatı bulduklarında sendikaları gömmeye başlıyorlar. Niye işçiyi yalnız bırakmak için. Şu an bireysel olarak sözleşme yapıp hak alma şansımız var mı? Böyle bir şansımız yok. Onun için tek aracımız sendikalardır. Bu nedenle sendikaları yıprattırmayacağız. Onlara cevaplarını gerektiği yerlerde vereceğiz. Çünkü sıkıntılarımızın birçoğu sendikalardan mı kaynaklanıyor. Hayat pahalılığını şu an biz mi yaptık. Enflasyonu biz mi hoplattık. Adaletsiz sistemi biz mi getirdik. Yargıda ki durumu görüyorsunuz. Bir KHK getirildi şu an bu KHK’nın zulmüyle uğraşıyoruz. Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası çalışma saatini 12 saatten 8 saate düşüren sendikadır. Şimdi ise çalışma saatini haftalık 40 saate düşürmek için mücadele ediyoruz. Yasa teklifimizi hazırladık. Şunu istiyoruz, aynı odada memur arkadaşlarımızla beraber çalıştığımız. Onlar 40 saat çalışırken biz 45 saat çalışmak istemiyoruz. Onun çocuğu süt iznine giderken üç saat gidiyorsa bizde öyle gideceğiz. Onun hastası olduğu zaman altı ay ücretli refakat izni alıyorsa bizde alacağız. Onun için sendikamız yasal düzenlemeler için çalışmalarını başlattı. Biz bunu meclise getireceğiz. Bunun mücadelesini vereceğiz. Biz kuruluşumuzdan itibaren işçi odaklı çalıştığımızdan dolayı bundan sonrada işçi odaklı çalışmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

BİZE SALDIRIYORLARSA BİLİN Kİ TABİ OLMAMIŞIZDIR.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in son açıklamalarını anımsatan Genel Başkanımız Hakan Toy, “Eğer bize saldırıyorlarsa bilin ki tabi olmamışızdır. Her taraftan fırsat buldukça Türk-İş’e saldırıyorlarsa bilin ki biz tabi olmadığımız içindir. Tabide olmayacağız. Biz sizlere tabi olacağız. Sizlerin geleceği için mücadele edeceğiz. Bizlerden sonra gelecek nesiller için mücadele edeceğiz. Sendikamız kısa zaman içerisinde Emek Akademisini kuracak. Bu emek akademisinde yeni sendikacılar yetiştireceğiz. Kursiyerlerimiz olacak. Dirayetli bilgili donanımlı sendikacılar yetiştireceğiz ki örgütlü toplum güçlensin. İşçinin emeği birilerinin dudakları arasında olmaması için çaba gösteriyoruz. Masada sahada mücadeleyle olacak. Güçlü olmak için, sıkıntılarımızı çözmek için mecburen örgütlü toplumu dahada güçlendirmemiz lazım. Bu görev sadece bizlerin değil, işçilerimizi temsilen gelen bu salondaki delegelerimizin, temsilcilerimizin ve üyelerimizin. Sahada bunun mücadelesini hep birlikte vereceğiz.” Şeklinde konuştu.

SENDİKAMIZ KURULDUĞU GÜNDEN BERİ EĞİTİME ÖNEM VERİR

Genel Başkanımız Hakan Toy, sendikamızın eğitime verdiği öneme dikkat çekerek şunları söyledi:

“Eğitim seminerlerimize başladık. Bu seminerlerimizi devam ettireceğiz. Bölge eğitimleri yapacağız. Eğitim akademimizi kuruyoruz. Geleceğin sendikacılarını yetiştireceğiz. Sahada eylemlerimizle söylemlerimizle sizlerin yanında olacağız ve sizlerin başınızı öne eğdirmeyecek şekilde adam gibi sendikacılık yapacağız. Sizlerde bu sendikaya neden üye olunması gerektiğini anlatırken alnınız açık olacak. Ama her zaman söylediğimiz gibi adil olacağız. Adaletli olacağız. Sendikacılığı yasalara uygun bir şekilde yapacağız.” ifadelerini kullandı.

BİZ BAŞINDAN BERİ BÜTÜN HAKLARI BARINDIRAN KADRO İSTEDİK

Genel Başkanımız Hakan Toy, “Biz başından beri söylüyoruz KHK bir zulümdür. Çünkü biz KHK’dan önce hep şunu söylemiştik. Adam gibi işçi kadrosu olsun. Şartlı şurtlu olmasın. Eski işçi kadrosu gibi, şu anki İŞ-KUR’dan alınan çalışanlar gibi olsun istedik. Fakat şimdi zorunlu emeklilik, tayin hakkı gibi birçok sorunumuz var. Bunların tek sebebi Mahmut Arslan. Çünkü kendi ağzıyla itiraf ediyor. KHK’nın mimarı benim diyor. Şu anda çektiğimiz sıkıntıların birçoğu KHK’dan kaynaklanmıyor mu?” şeklinde konuştu.

TÜRK-İŞ OLARAK YURT GENELİNDE EYLEMLERE BAŞLANACAĞIZ

Genel Başkanımız Hakan Toy, “TÜRK-İŞ olarak alınan karar neticesinde asgari ücret sonrasında yurt genelinde eylemlere başlanacağız. Bizim üzerimizdeki en büyük yük vergi yükü. Bu vergi yükünün bir an önce düzenlenmesi gerekiyor. Şu anda asgari ücret arttı. Normal şartlarda matrahlarda düzenleme yapılmazsa 4 ay sonra yüzde 20 ye gireceğiz. Verdiğiniz zam erimeye başlayacak. Piyasa hareketlendiğinde zaten eriyecek. Onun için bir an önce bu matrahlarının düzenlenmesi ve TÜRK-İŞ’ in talebi olan verginin yüzde 10’a sabitlenmesi. Şu anda biz daha kazanmadan vergimizi veriyoruz. Çok kazanan az vergi veriyor. Az kazanan çok vergi veriyor. Bununda anayasanın ilkesi olan vergi adaletine çekilmesi için mücadelemiz devam edecek.” diye konuştu.

Genel Başkan Yardımcılarımız Adem Sarıçoban ve Osman Çavuş, birer konuşma yaparak, çalışma hayatında yaşanan gelişmeleri değerlendirdiler. Alanlarıyla ilgili bilgi verdiler.

Hukuk Müşavirimiz Av. Kadir Atıcı, ise hukuki konularda bilgi vererek, çalışma hayatında yaşanan güncel konularla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Yapılan oylama sonucunda yeniden Kadıköy Şube Başkanlığına seçilerek güven tazeleyen Süleyman Turgut, ise yaptığı teşekkür konuşmasında, kendisine güvenen ve destek veren bütün delegelere teşekkür ederek, güvenlerini boşa çıkarmayacağını söyledi. Birlik ve beraberlik içinde, güçlü sendika, güçlü işçi vurgusu yapan Turgut, Türkiye Sağlık İşçileri Sendikasının bir neferi olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da işçinin ve emekçinin yanında olacağını, hak mücadelesinde elinden geldiğinin en iyisini yapmak için çalışacağını söyledi.

Programın sonunda Genel Başkan Yardımcımız ve aynı zamanda Kadıköy Şube Başkanımız Süleyman Turgut, Genel Başkanımız Hakan Toy’a Çanakkale’de tamamı şehit olan 57. Alayın flamasını taktim etti. Çanakkale İl Başkanımız Seçkin Yörük ise Genel Başkanımız Hakan Toy’a Çanakkale Şehitlik Abidesinin minyatürünü taktim etti.

Fotoğraflar