EPSU’DAN SENDİKAMIZA TAZİYE MESAJI

EPSU’DAN SENDİKAMIZA TAZİYE MESAJI

Avrupa Kamu Hizmeti Sendikaları Federasyonu (EPSU) (European Federation of Public Service Unions) Genel Sekreter Jan Willem Goudriaan’ın imzasıyla 06.02.2023 tarihinde merkez üssü Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 ilimizi etkileyerek yüreklerimizi yakan depremden dolayı Sendikamıza, iş kolumuzdaki çalışanlara taziye mesajı gönderdi.

Duydukları acıyı ve üzüntüyü dile getiren Genel Sekreter Jan Willem Goudriaan, Sendikamıza, Sağlık ve Sosyal Hizmetler emekçilerine taziyelerini bildirerek, acımızı paylaştıklarını kaydediyor.

İşte EPSU’un gönderdiği mesaj:

06.02.2023

Sevgili iş arkadaşlarım,

Bu sabah erken saatlerde Türkiye ve Suriye'yi vuran depremin sonuçlarına ilişkin haberleri derin bir üzüntüyle takip ediyoruz. Ölü sayısının şu anda 2000'in üzerinde olduğu, çok daha fazlasının yaralandığı ve on binlerce insanın evsiz kaldığı bildiriliyor. Lütfen bu şekilde etkilenen insanlar ve topluluklar için taziyelerimizi ve başsağlığı dileklerimizi kabul edin. Düşüncelerimiz sizinle, üyelerinizle, onların aileleriyle, dostlarıyla ve meslektaşlarıyla.

İnsanları kurtarmaya, yaralılara bakmaya, insanlara barınak, ilaç ve diğer temel ihtiyaçları sağlamaya çalışan ilk müdahale ekiplerine, acil durum çalışanlarına, sağlık, belediye ve kamu hizmetleri çalışanlarına güç ve cesaret diliyoruz. Kamu hizmeti çalışanları da bu felaketle mücadele etmektedirler.

EPSU acil insani yardıma katkıda bulunacak.

Lütfen üyelerinizi, çalışanlarınızı ve diğer tüm toplulukları destekleme çabalarınızdan bizi haberdar edin.

Bu doğal afetle başa çıkmak için hepinize güç diliyoruz,

Dayanışma ile,

Jan Willem Goudriaan

EPSU Genel Sekreteri