ASGARİ ÜCRET TESPİT KOMİSYONU İKİNCİ TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

ASGARİ ÜCRET TESPİT KOMİSYONU İKİNCİ TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Sağlık ve sosyal hizmet iş kolumuzdan bir işçi arkadaşımızın da yer aldığı Asgari Ücret Tespit Komisyonu, Çalışma Genel Müdürü Mehmet BAŞ başkanlığında 2024 yılında geçerli olacak asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamındaki ikinci toplantısını, 18 Aralık 2023 Pazartesi günü Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda gerçekleştirdi. 


Asgari Ücret Tespit Komisyonu, Çalışma Genel Müdürü Mehmet BAŞ başkanlığında ikinci toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıya TÜRK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Ramazan AĞAR, TİSK Genel Sekreteri Akansel KOÇ, içerisinde bir sağlık ve sosyal hizmet işçisinin de yer aldığı tamamı işçilerden oluşan komisyon üyeleri katıldı.


Toplantı sonrası basın mensuplarına kısa bir açıklama yapan TÜRK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Ramazan AĞAR, şu değerlendirmelerde bulundu:
“Rakam telaffuz edilmedi, şu anda bir sonuç yok. Görüşmelerimiz devam edecek. Bugünkü toplantıda Çalışma Genel Müdürü başkanlığında TÜİK, Maliye ve işverenlerin görüşleri alındı. Asgari ücretle çalışan arkadaşlarımızın görüşleri alındı. Şu anda bir sonuç yok, tahmin ediyorum görüşmeler süratle devam edecek. Kısa zaman içinde üçlü mutabakata varılarak bitirilmesini arzu ediyoruz. Karşı tarafın henüz rakam telaffuz etmediğinden bir şey söyleme imkanımız yok” dedi.


TÜRK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı AĞAR, asgari ücretle çalışanların geçinmekte zorlandıklarını belirterek, “Asgari ücretle çalışanların geçinemediği belli. Ev kirası, elektrik, su parasını ödeyemediklerini biliyoruz. Bunları iyi değerlendirmek lazım. Alım gücünü düşünerek asgari ücretli, markette nasıl alışveriş yapacak, haftada bir defa restorana gidebilecek mi? Bunlara pek imkan olmadığı görünmekte. Hükümet ve işverenin bu konuda yaklaşımları iyi olursa tahmin ediyorum üçlü mutabakatla sonuca gideriz diye düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.


İşçi kesimini temsilen TÜRK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Ramazan AĞAR, hastanede işçi olarak çalışan Hatice AKGEDİK, kasiyer olarak çalışan Meliha Nur ŞIKBUDAK, enerji işçisi Saffet CANBAZ, karayolları işçisi Durmuş ÖZTÜRK ve TÜRK-İŞ uzmanları toplantıda yer aldı.