Genel Başkanımız Hakan Toy Bursa’da Sağlık ve Sosyal Hizmet İşçileriyle Bir Araya Geldi

Genel Başkanımız Hakan Toy Bursa’da Sağlık ve Sosyal Hizmet İşçileriyle Bir Araya Geldi

Genel Başkanımız Hakan Toy ve Genel Sekreterimiz Adem Sarıçoban, Bursa Şube Başkanımız Selçuk Kar ve Şube Yönetim Kurulunun düzenlediği programda Uludağ Üniversitesi Hastanesinde, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığında ve Sağlık Bakanlığında çalışan sağlık ve sosyal hizmetler işçileriyle bir araya geldiler.

Programda konuşan Genel Başkanımız Hakan Toy, Sendikamızın çalışmaları hakkında bilgi verdi. Artan enflasyona karşı kamu işçilerini ezdirmemek adına TÜRK-İŞ’in Kamu Çerçeve Protokolü’ne ek protokol yapılması talebine değinen Genel Başkanımız Hakan Toy, TÜRK-İŞ olarak, Türkiye Sağlık-İş olarak sağlık ve sosyal hizmet işçilerini enflasyona ezdirmeyeceklerini, işçinin refah seviyesini artırmak için mücadele verdiklerini söyledi.

Genel Sekreterimiz Adem Sarıçoban, ise Sendikamızın yetkili olduğu iş yerlerinde verdiği mücadeleler hakkında bilgi verdi. İşçilerden alınan verginin adaletsiz olduğuna dikkat çeken Genel Sekreterimiz Adem Sarıçoban, işçiden alınan vergi işçinin sırtına büyük külfet oluşturduğunun altını çizdi. Adem Sarıçoban, vergide adaletin sağlanması için az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi alınması gerektiğini belirtti. İşçinin emeğinin karşılığına alamadığına dikkat çeken Genel Sekreterimiz Adem Sarıçoban, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının alın terlerinin ve emeklerinin karşılığını almak için işçi sendika dayanışması içinde mücadeleye devam edeceklerini söyledi.

Bursa Şubemizin çalışmaları hakkında bilgi veren Şube Başkanımız Selçuk Kar, ise şubenin görev alanında üye sayılarının artığını vurgulayarak, sendikamıza yeni iş yerleri kazandıracaklarının sözünü verdi.

Programda konuşmaların ardından Genel Başkanımız Hakan Toy, Genel Sekreterimiz Adem Sarıçoban, sağlık ve sosyal hizmet işçilerinin, çalışma hayatına yönelik sorularını yanıtladılar.

Fotoğraflar