Asrın Felaketini Yaşayan İllerde 6 Şubat’ta Sağlık ve Sosyal Hizmet İşçilerinin İzinli Sayılması İçin Bakanlıklara, YÖK’e ve Valiliklere Başvurduk

Asrın Felaketini Yaşayan İllerde 6 Şubat’ta Sağlık ve Sosyal Hizmet İşçilerinin İzinli Sayılması İçin Bakanlıklara, YÖK’e ve Valiliklere Başvurduk

Bütün ülkemizi en derin şekilde hüzne boğan, canımızı yakıp, canlarımızı bizden koparan asrın felaketi 6 Şubat depreminin yıl dönümünde sağlık ve sosyal hizmet işçilerinin idari izinli sayılması için ilgili bakanlıklara ve 11 ilin valiliğine yazılı başvuruda bulunduk.

Türkiye Sağlık ve Sosyal Hizmet İşçileri Sendikası olarak, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’a, Sağlık Bakanı Prof. Dr. Fahrettin Koca’ya, Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’e ve asrın felaketinden etkilenen 11 ilin Valilerine yazı yazarak şu talepte bulunduk:

“6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen asrın felaketinin yıl dönümü sebebiyle 11 il genelinde kabristan ziyaretleri, anma törenleri ve il dışından gelen ziyaretçiler nedeniyle, trafik yoğunluğu ve halkımızın yaşamış olduğu ctik etkiler de göz önünde bulundurularak, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde çalışan sosyal hizmet işçilerinin, Üniversite Hastanelerinde ve Sağlık Bakanlığı Hastanelerinde çalışan sağlık işçilerinin hizmetleri aksatmayacak şekilde 6 Şubat Salı günü idari izinli sayılmaları hususunda gereğini saygılarımızla arz ederiz.”

Türkiye Sağlık ve Sosyal Hizmet İşçileri Sendikası olarak, her zaman işçinin yanında, emeğinin ve alın terinin savunucusu olmaya devam edeceğiz.

#derdiniz derdimizdir.

Fotoğraflar