Onursal ve Kurucu Genel Başkanımız Mustafa Başoğlu’nu Mezarı Başında Dualarla Andık

Onursal ve Kurucu Genel Başkanımız Mustafa Başoğlu’nu Mezarı Başında Dualarla Andık

Sendikamızın Kurucusu ve Onursal Genel Başkanı merhum Mustafa Başoğlu’nu vefatının 12. yıl dönümünde mezarı başında dualarla andık.

Genel Başkanımız Hakan Toy, Genel Sekreterimiz Adem Sarıçoban, Yönetim Kurulu Üyelerimiz Süleyman Turgut, Fırat Bayram ve genel merkez personellerimiz, Mustafa Başoğlu’nun mezarını ziyaret ederek, dualarla andılar. 

Türkiye’de sendikacılık denince ilk akla gelen isimlerden birinin Mustafa Başoğlu olduğunu hatırlatan Genel Başkanımız Hakan Toy şunları söyledi:

“Mustafa Başoğlu, ‘Birçok haksızlık, ancak mücadele ile yenilmiş, birçok hak yine ancak mücadele ile alınmış, korunmuş ve geliştirilmiştir. Eğer mücadele edilemeseydi, insanoğlunun birçok bakımdan gelişerek bugünkü seviyeye ulaşması gerçekleşemezdi.’ diyerek 25 yaşında emek, ekmek ve hak mücadelesine başlamış bir sendikacıdır. Sendikamızın Kurucusu ve Onursal Genel Başkanı Mustafa Başoğlu’nu vefatının 12. seneyi devriyesinde rahmetle ve minnetle anıyoruz. Çalışma hayatına yaptığı büyük katkıları biliyoruz ve unutmayacağız. Başoğlu’nu anlamak, onu sevmek bu kutlu yolda bizlere emanet ettiği Türkiye Sağlık ve Sosyal Hizmet İşçileri Sendikası’nın sancağını en üstlere yükseltmektir. Tüm teşkilatımız bu uğurda gayret göstermekte. Onursal Genel Başkanımız Mustafa Başoğlu’nu ve sendikamızın kuruluşunda, bugünlere gelmesinde emeği geçenleri saygıyla anıyorum. Onursal Başkanımız Mustafa Başoğlu adına Allahtan rahmet diliyorum. Ruhu şad olsun. Yaşayanlara da sağlıklı ömürler diliyorum.”

Fotoğraflar