UNI Global Eğitimlerinin İlk Günü Bitti

UNI Global Eğitimlerinin İlk Günü Bitti

UNI Global Union (Dünya Küresel Sendikalar Birliği) ve Sendikamızın iş birliğiyle yapılan temel örgütlenme eğitiminin ilk günü noktalandı. Genel Başkanımız Hakan Toy ve Genel Sekreterimiz Adem Sarıçoban’ın konuşmalarıyla başlayan etkinlik, Jesse Wilderman (UNI SCORE Kıdemli Koordinatörü) ve Jannette Armstrong’un (UNI Care Kıdemli Koordinatörü) eğitimleriyle devam etti.  
 

İlk günü sonlanan eğitimde; örgütlenme, örgütlenmede karşılaşılan sorunlar, 21. yüzyılda örgütlenme modelleri ve sendika lideri nasıl olmalı ne tür çalışmalar yürütmeli konuları ele alındı. Ayrıca hukuk büromuz adına Şevket Baysal sunum yaparak çalışmaları hakkında bilgi verdi ve soruları cevapladı. 

 

İlk günü biten eğitimlerde son olarak Genel Sekreterimiz Adem Sarıçoban “Aslında uzun uzadıya konuşmaya gerek yok, sendikamızın marşı birçok şeyi anlatıyor. Asıl temel sorun birleşmek. Birleşeceğimizde değiştirebileceğimiz gücü görüyoruz. Bugün bir kez daha gördük ki Türkiye’nin 81 ilinde örgütlü 20 tane şubemiz aslında aynı şeyi düşünüyor. Aslında biz birlikteliği sağlamış güçlü bir yapıyız. “Sendikal örgütlenme demokrasinin temelidir.” demiş Sayın Başoğlu. O günde birliktelik çağrısı yapmıştı. Sendikamız hala bugün o birliktelik çağrısıyla beraber büyümeye devam ediyor. Biz geldiğimizde 20 bin olan üye sayımız sizin başarınız, birlikteliğiniz, azminiz ile beraber bugün 60 binlerde. Bu eğitimle beraber Türkiye’nin en büyük sendikası olmaya kararlıyız. Bizde bu azim ve inanç var. Biz anlıyoruz ki eğitimler bizi güçlendiriyor. Eğitimlerle beraber hem kendi birikimimizi, deneyenimizi artıracağız hem de işçi sınıfının ortak çıkarları için çabalayacağız. Kardeşler biz şunun farkındayız; ülkemizdeki siyasi baskılar, işveren baskıları aynı zamanda diğer sendikaların işçilere rüşveti. Bunların hepsiyle baş edecek tek bir gücümüz var; birlikteliğimiz, beraberliğimiz. Ben bu birliktelik inancıyla hepinizi saygıyla selamlarken birazdan hukuk müşavirliğimiz bir sunum yapacak bizlere, onlara hoş geldin diyorum. Yine bu ekibin değerli temsilcilerine, sendikamızın kıymetli uzmanlarına, basın müşavirimize teşekkür ediyorum. Sizlere de sabrınızdan dolayı teşekkür eder, hepinizi saygıya selamlarım.” şeklinde konuştu.

Fotoğraflar