UNI Global ve Sendikamız İş Birliğiyle Yapılan Eğitim Sona Erdi

UNI Global ve Sendikamız İş Birliğiyle Yapılan Eğitim Sona Erdi

Sendikamız ve UNI Global Union (Dünya Küresel Sendikalar Birliği) iş birliğiyle yapılan ve iki gün süren temel örgütlenme eğitimi tamamlandı.

Eğitimde UNI Global temsilcileri Jesse Wilderman (UNI SCORE Kıdemli Koordinatörü) ve Jannette Armstrong (UNI Care Kıdemli Koordinatörü), örgütlenme ve işyerlerinin haritalandırarak kişilere özel örgütlenme konularını anlattılar.

Programın kapanış konuşmasını yapan Genel Başkanımız Hakan Toy, eğitimin başarılı geçtiğinin altını çizerek memnuniyetini dile getirerek şunları söyledi:“Çok kıymetli çalışma arkadaşlarım iki gün gerçekten hem eğlenceli hem bilgi dolu ve kendimizi yenilemiş, heyecanlı bir şekilde eğitim programını gerçekleştirdik. Katkılarından dolayı UNI Global’in temsilcilerine ve sizlere teşekkür ediyorum. Biz millet olarak Adem Başkanın da söylediği gibi heyecanlıyız, aslında teoriden pratiğe sonra tekniğe giden bir yol. Burada izlediğim kadarıyla anlatılan teknikleri dinlerken hepimizin kafasında şu var; gittiğim zaman işyerinde bunu uygularsam güzel olacak. İşte kendimizi yeniledik, fikirler bizlere yeni yollar açtı. Ben sizlerdeki ateşi gördüm. Biz güçlü bir aileyiz ve uluslararası desteklerimizle birlikte yeni ufuklara yelken açacağız. Genel Kurulumuzda söylemiştik; 100 binlere doğru gidiyoruz ama sadece kamu sendikacılığı değil. İlk açılış konuşmamda da söyledim; 450 bin hiç sendikayla tanışmamış sağlık ve sosyal hizmetlerin emekçileri var. İşte onlara da ulaşabilmek için burada eğitimcilerimizin verdiği ve çizdiği yolda güneş var. Bu çalışmaları sahada güven vererek, sadece üye yapmakla da değil karşıdaki insana güven vererek gerçekleştirmeliyiz. Eğer eğitimli, bilgi dolu giderseniz karşınızdaki insan “Evet umut ışığı var, güvenilir liman burası” der. Onun için kandırmadan, gerçekleri söyleyerek ve nasıl dayanışma yapıp sahip çıkacağımızı anlatarak yapacağız. Güven çok önemli, güven vermemiz gerekiyor. Bu güveni sağlamak içinde bilgilenmemiz gerekiyor. Eğitim programlarının daha fazla olması, temsilciler bazında da yapılması ve büyük kitlelere ulaşılması gerekiyor. Ben başarılı bir program olduğunu düşünüyorum. Emeği geçen herkese, katkı sunan kursiyerlerimize, hocalarımıza teşekkür ediyorum. Yeni programlarda buluşmak üzere.”

Genel Sekreterimiz Adem Sarıçoban ise emeği geçenlere teşekkür ederek,  eğitimin çok katkı verdiğini ve katılımcılara deneyim kazandırdığını belirtti. Eğitimin aslında klasik bir eğitimin dışında birlikte öğrenmeyi öğrettiğine dikkat çeken Genel Sekreterimiz Adem Sarıçoban, "Şunu öğrendik; biz toplum olarak biraz heyecanlı insanlarız, bildiğimiz her şeyi öğretmek istiyoruz. Yani aslında biraz daha az konuşmayı karşıdakini dinlemeyi öğretiyor bu eğitim bize. Karşıdaki işçinin de söyleyeceği söz olduğunu, onun sözleri üzerinden bir şeyler çıkarmamız gerektiğini anladım ben. Dolayısıyla bu eğitim bizim bildiğimiz birçok yöntemi daha teknik olarak anlattı bize. Yani işyerlerindeki lider seçimimizden, buradaki davranışımızdan, karşıyla empati yapmamıza kadar çok iyi anlamış olduk. Ben bu anladığınız kısmıyla beraber buradan çıktığınızda, yarın sağ salim evlerinize döndüğünüzde sabah ilk işinizin Başkanlar Kurulu’nda söz verdiğimiz gibi; Aile Bakanlığında her şube üye sayısını artırarak bir dahaki eğitimi Aile Bakanlığı yetkisini almış bir şekilde yapacağımızı düşünüyorum. Bu inançla hepinizi selamlıyorum. Tekrardan UNI’nin kıymetli eğitimcilerine teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Fotoğraflar