PAÜ İşçisi Eşit Ücret ve Eşit Çalışma Saati İstiyor

PAÜ İşçisi Eşit Ücret ve Eşit Çalışma Saati İstiyor

Pamukkale Üniversitesi Hastanesinde çalışan sağlık işçileri, üniversite bünyesinde aynı kadroda bulundukları diğer işçiler gibi ücretlerinin iyileştirilmesini ve onlarla eşit çalışma saatlerine kavuşmak istiyorlar.

Pamukkale Üniversitesi Hastanesinde çalışan sağlık işçileri, eşit ücret ve eşit çalışma saatleri için yürüyerek basın açıklaması yaptılar. Hastanenin yataklı servisleri önünde toplanan çok sayıda sağlık işçisi ellerinde dövizlerle birlikte “İşçiyiz, haklıyız, kazanacağız.” “Hakkımızı alana kadar durmak yok.” “PAÜ işçinin hakkını ver.” “Eşit işe eşit ücret.”, “İşçi ayrımına hayır.” gibi sloganlar atarak başhekimlik önüne kadar yürüdüler.

Başhekimlik önünde bir süre slogan atan sağlık işçileri, burada taleplerini anlatan basın açıklaması yaptılar. Basın açıklaması metnini sağlık işçileri adına Sendikamızın Denizli İl Temsilcisi Zeki Kılıç, okudu.

Hastanede çalışan sağlık işçilerinin taleplerini Türkiye Sağlık ve Sosyal Hizmet İşçileri Sendikası olarak hastane yönetimine defalarca götürdüklerini vurgulayan Zeki Kılıç, üniversite ve hastane yönetiminin kendilerine dönüş sağlamadığı gibi hastanede çalışan 1023 sağlık işçisini görmezden gelerek, işçilerin taleplerine kulak tıkadıklarını söyledi.

Hastanede çalışma şartlarının zorluğuna dikkat çeken İl Temsilcimiz Zeki Kılıç, “Üniversite bünyesinde aynı kadroda çalıştığımız arkadaşlarımızla aynı şekilde haftalık 40 saat çalışma, eşit ücret istiyoruz. Kadın işçilerin, diğer kadın çalışanlar gibi doğum sonrası gece çalışmamasının 12 ay değil, 24 ay olmasını istiyoruz. Bu taleplerimizin yerine getirilmesi için aylardır mücadele veriyoruz. Çünkü rektörlükte bizimle aynı kadroda çalışan arkadaşlarımız haftalık 40 saat çalışıp, 40 bin TL maaş alırken; hastanede çalışan sağlık işçileri 45 saat çalışıp 30 bin TL maaş almaktadır. Söz konusu ayrımcı uygulama, kurum çalışanlarının moral ve motivasyonlarını iyice düşürmüştür. Mağduriyetimizi üniversite ve hastane yönetiminin her yöneticisine dile getirmemize rağmen hiç kimse sorumluluğu üstlenmemekte ve sorumluluğu birbirlerine atmaktadırlar. Devletimize ait bu makamlarda oturan kişiler bu sorunları çözmek için varsa eğer, neden hala sorunlarımıza çözüm bulunmuyor?” sorusunu yöneltti.

Üniversite yönetiminden taleplerine karşı bir dönüş beklediklerini hatırlatan Kılıç, “Kurumu yönetenlere çağrımız, haklarımızın teslim edilmesidir. Hasta ve hasta yakınlarımızın da bu sorunlardan dolayı mağdur olmaması adına taleplerimizin karşılanması gerekiyor. Bayram öncesi çözüm sağlamak için tarafımıza dönüş olmadığı takdirde bayram geçtikten hemen sonra sesimizi daha iyi duyurabilmek adına eylemlerimizi büyüterek devam edeceğiz.” diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından sağlık işçileri olaysız bir şekilde dağıldılar.

Video