19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımız Kutlu Olsun

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımız Kutlu Olsun

19 Mayıs 1919, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkışı ile büyük Türk Milletinin şaha kalkışının, bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin başladığı tarihtir. 

İşgal altında ki İstanbul’dan yıkık dökük bir gemiyle Samsun'a çıkan Mustafa Kemal Atatürk'ün, tutuşturduğu o kurtuluş meşalesinin, Anadolu'da elden ele, gönülden gönüle dolaşmasının üzerinden 99 yıl geçti. Fakat Türk milletinin 19 Mayıs 1919’ da Samsun’da yakılan bağımsızlık ve özgürlük ateşi hala ilk günkü gibi taze ve heyecan doludur. 

Binlerce şehit vererek, sıkıntı ve yokluklar içinde, büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti, Mustafa Kemal Atatürk tarafından gençlere emanet edilmiştir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak, gençlerimizin en büyük görevidir.

Türkiye Cumhuriyeti’nin ve Türk Milletinin var olma mücadelesi açısından büyük önem taşıyan  19 Mayıs 1919 tarihi, tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerini oluşturmuştur. Güçlü ve modern bir Türkiye idealini yaşatarak geleceğe taşıyacak olanlar, Cumhuriyetimizin emanetçisi gençlerimizdir. Dünyaya açık, eğitimde, bilimde, sanatta, siyasette ve sporda küresel ölçülerde rekabet gücüne sahip gençlerimiz, gelişme ve kalkınma çabalarımıza büyük katkı sağlayacak, demokrasi ve özgürlük standartlarımızı geliştirecektir. 

Geleceğimizin güvencesi olan gençlerimizi, yarınlara en iyi şekilde hazırlama, Türk Milleti ve vatanımız için en iyi faaliyetleri yapma bilincini verme gayreti içerisinde olmalıyız. Türk gençliğine olan inancını ve güvenini her fırsatta dile getiren Büyük Önder Atatürk'ün bu takdirini en üst seviyede tutmak, bağımsız Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni geleceğe taşıyacak olan gençlerimize nitelikli eğitim yanında milletimize ve vatanımıza yararlı olma bilincini vermek, hepimizin en önemli görevleri arasındadır. 

Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla yad ederken; başta gençlerimizin ve tüm Türk halkının 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını en içten dileklerimizle kutluyoruz.