Samsun Şubemizin Olağan Genel Kurulu’ nda Demokrasi Şöleni Yaşandı

Samsun Şubemizin Olağan Genel Kurulu’ nda Demokrasi Şöleni Yaşandı

Samsun Şubemizin Olağan Genel Kurulu demokrasi şöleni yaşandı. İki adayın yarıştığı secimi İrfan Kalyoncu ve Yönetim Kurulu Üyeleri kazandı.

Samsun’ da bir otelde gerçekleşen seçimlere Genel Başkan Vekilimiz Hakan Toy,  Genel Teşkilatlanma ve Eğitim Sekreterimiz Osman Çavuş, Genel Mali Sekreterimiz Doğan Alıç, Sendikamızın Hukuk Müşaviri Kadir Atıcı, Türk-İş, Türk-İş’e bağlı sendikaların Samsun Temsilcileri, sendikamızın çevre illerde bulunan şube ve il temsilcileri Şubemizin delegelerinin yanı sıra çok sayıda misafir katıldı.

Şube Olağan Genel Kurulu’nun yapılabilmesi için gerekli olan yeterlilik şartlarının tamamlandığı seçimin Divan Başkanlığını Genel Teşkilatlanma ve Eğitim Sekreterimiz Osman Çavuş, yaptı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, Genel Teşkilatlanma ve Eğitim Sekreterimiz Osman Çavuş, Genel Mali Sekreterimiz Doğan Alıç, Sendikamızın Hukuk Müşaviri Kadir Atıcı, üyelerimizin çalışma hayatına ve işçi haklarına yönelik bilgi verdiler.

Sendikamızın çalışmaları ve kazanımları hakkında bilgi veren Genel Başkan Vekilimiz Hakan Toy, “Samsun Şubemiz kısa bir süre fetret devri yaşadı. Fakat bu gün burada yeniden şahlanışına şahit olmak için toplanmış bulunuyoruz. Burada kısa bir dönem kopma oldu. Allah’ın izniyle Genel Merkez Yönetimi ve burada seçilecek olan arkadaşlarımız el ele vererek birlik ve beraberlik içerisinde daha güzel işlerin altına imza atacağız” dedi.

Çalışma hayatında karşılaşılan zorluklara dikkat çeken Genel Başkan Vekilimiz Toy, “Bu zorluklarda Türk-İş Başkanımız ve Yönetim Kurulu Üyeleri, il temsilcilerimiz, Türk-İş’e bağlı sendikalarımız kurulduğumuz günden beri, her zaman işçi odaklı olduğumuz için, her zaman işçinin yanında olduğumuz sürece bu sorunların hepsini aşacağımıza inancım tamdır” diye konuştu.

Genel Başkan Vekilimiz Hakan Toy, bazı konfederasyonların ve sendikaların, birilerinin sendikası olarak ortalıkta gezdiğini hatırlatarak şunları söyledi:

“Onlar hükümetlerin veya birilerinin sendikası olmaya devam etsinler. Türk-İş ve Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası olarak biz sadece işçinin sendikasıyız. Milli ve manevi değerler konusunda her zaman devletimizin ve hükümetimizin yanında olmak zorundayız. Milli bir sendikayız ama söz konusu işçi hakları söz konusu olduğu zaman karşımızda kim olursa olsun mücadeleden kaçmayacağımızın bilinmesini önemle bilinmesini isterim” şeklinde konuştu. 

Protokol konuşmaların ardından,  Şube seçimine gidildi. İki listenin bulunduğu seçimi İrfan Kalyoncu ve Yönetim Kurulu Üyeleri kazandı.

Teşekkür konuşması yapan İrfan Kalyoncu, Yönetim Kurulu adına bütün delegelere teşekkür etti. Çalışmalarıyla delegelerin bu güvenlerini boşa çıkartmayacaklarını belirten Kalyoncu, Türkiye Sağlık İşçileri Sendikasının bir neferi olmaktan duyduğu memnuniyeti belirterek, Türkiye Sağlık İşçileri sendikasının sancağını Samsun’da en yükseğe dikeceklerini, üyeleriyle her zaman omuz omuza olacaklarını belirtti. 

Fotoğraflar