Trabzon Şubemizin 19. Olağan Genel Kurulu Birlik ve Beraberlik İçerisinde Gerçekleşti

Trabzon Şubemizin 19. Olağan Genel Kurulu Birlik ve Beraberlik İçerisinde Gerçekleşti

Trabzon Şubemizin 19. Olağan Genel Kurulu birlik ve beraberlik içerisinde gerçekleşti. Genel Teşkilatlanma ve Eğitim Sekreterimiz, aynı zamanda Trabzon Şube Başkanımız Osman Çavuş, bir kez daha güven tazeledi.

Trabzon’da bir otelde gerçekleşen Olağan Genel Kurula Genel Başkan Vekilimiz Hakan Toy, Genel Teşkilatlanma ve Eğitim Sekreterimiz Osman Çavuş, Genel Mali Sekreterimiz Doğan Alıç, Sendikamızın Hukuk Müşaviri Kadir Atıcı, Türk-İş ve bağlı sendikaların temsilcileri, Memur-Sen ve Sağlık-Sen Trabzon Temsilcisi, Sendikamızın çevre illerde bulunan Şubelerin, illerin temsilcileri, Şube delegelerinin yanı sıra çok sayıda üyemiz katıldı.

Şube Olağan Genel Kurulu için yeterli çoğunluğun oluşturulması üzerine toplantı saygı duruşu ve istiklal marşının ardından Trabzon İl Temsilcisi Asiye Hızarcıoğlu Durmuş, açılış konuşmasıyla başladı.

Protokol üyelerinin selamlama konuşması yaptığı Şube Olağan Genel Kurulunda, Genel Mali Sekreterimiz Doğan Alıç ve Sendikamızın Hukuk Müşaviri Kadir Atıcı, konuşma yaparak sendikamızın çalışmaları ve çalışanların haklarının korunması konularını içeren bilgilendirme yaptılar. 

Genel Kurulun Divan Başkanlığını yapan Genel Başkan Vekilimiz Hakan Toy, Trabzon Şubenin Olağan Genel Kurulunun Türk-İş, Sağlık-İş camiasına ve bağlı üyeler için hayırlı olması temennisinde bulundu.  

Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası olarak 1961 yılından beri iş kolunun temsilciliğini yaptıklarına dikkat çeken Genel Başkan Vekilimiz Hakan Toy, “Trabzon Şubemizin Olağan Genel Kurulunu şölen havasında gerçekleştiriyoruz. Allah’ın izniyle Genel Merkez Yönetimi ve burada seçilecek olan arkadaşlarımız el ele vererek birlik ve beraberlik içerisinde daha güzel işlerin altına imza atacağız. Tek gayemiz olan Sağlık-İş Sendikamızın sancağını en üst düzeye çıkarmak için çalışacağız. Osman Çavuş Başkanımızla Sendikamızın Genel merkezinde omuz omuza vererek işçilerimizin emek ve alın terlerinin karşılığını almak için gayret ediyoruz. Trabzon Şube olarak Osman Çavuş gibi bir değere sahip olduğunuz için çok şanslısınız. Bizde Sağlık-İş olarak onun gibi bir başkanımız ve dava arkadaşımız olduğu için şanslıyız. Hep birlikte daha güzel şeyleri başaracağımıza inanıyorum. Biz Genel Merkez olarak elimizden geldiğince sizlerin çabasına, gayretine destek vererek sendikamızın olması gereken yere taşıyacağız.” dedi.

Çalışma hayatında yaşanan zorlukları dile getiren Genel Başkan Vekilimiz Toy, “Bu zorluklarda Türk-İş Başkanımız ve Yönetim Kurulu Üyeleri, il temsilcilerimiz, Türk-İş’e bağlı sendikalarımız kurulduğumuz günden beri, her zaman işçi odaklı olduğumuz için, her zaman işçinin yanında olduğumuz sürece bu sorunların hepsini aşacağımıza inancım tamdır” diye konuştu.

Bazı konfederasyonların ve sendikaların, birilerinin sendikası olarak ortalıkta gezdiğine dikkat çeken Genel Başkan Vekilimiz Hakan Toy,  şunları söyledi:

“Onlar hükümetlerin veya birilerinin sendikası olmaya devam etsinler. Türk-İş ve Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası olarak biz sadece işçinin sendikasıyız. Milli ve manevi değerler konusunda her zaman devletimizin ve hükümetimizin yanında olmak zorundayız. Milli bir sendikayız ama söz konusu işçi hakları olduğu zaman karşımızda kim olursa olsun mücadeleden kaçmayacağımızın önemle bilinmesini isterim.” 

Protokol konuşmaların ardından,  Şube seçimine gidildi. Tek listenin bulunduğu seçimi; Genel Teşkilatlanma ve Eğitim Sekreterimiz, aynı zamanda Trabzon Şube Başkanımız Osman Çavuş ve Yönetim Kurulu Üyeleri delegelerin büyük çoğunluğunun oylarını alarak yeniden göreve seçildiler. 

Bir teşekkür konuşması yapan Genel Teşkilatlanma ve Eğitim Sekreterimiz, aynı zamanda Trabzon Şube Başkanlığına yeniden seçilen Osman Çavuş, delegelere kendisine göstermiş olduğu güvenden dolayı teşekkür ederek, daha çok çalışacağını söyledi. 

Sendikamızın Kurucu Genel Başkanı Mustafa Başoğlu’nu rahmetle anan Osman Çavuş, 28 Şubat gibi zorlu bir dönemde Mustafa Başoğlu’nun tek başına haksızlıklara ve zulümlere karşı durduğunu belirterek, şuan ki yöneticiler olarak aynı vizyon ve misyonda ilerlediklerini ifade etti.

Ülke gündemine de değinen Genel Teşkilatlanma ve Eğitim Sekreterimiz Osman Çavuş, “Türkiye ekonomisinde, insan haklarıyla, demokrasiyle, hukukun üstünlüğüyle güçlü olursa sendikacılığında bir anlamı olur. Türkiye güçlü olmazsa, zayıf bir ülkede sendikacı olsan ne olur olmazsan ne olur. Onun için bizim için öncelikli olan ülkemizin birliği beraberliği, sonra da STK’lar, sendikaların güçlenmesi ve refah seviyesinin artırılması için çaba harcayacağız.” diye konuştu. 

Şube Olağan Genel Kurullarının 4 yılda bir gerçekleştiğine dikkat çeken Osman Çavuş, “Bir dönemi bitirdik, yeni bir döneme başlayacağız. Hepimiz aynı gemi içinde seyahat ediyoruz. Gemi su alırsa hep birlikte batacağız, ya da güvenli bir şekilde limana getireceğiz. Benim için önemli olan, devletin birliği, beraberliği, bütünlüğüdür. STK’ların en önemli görevlerinden biri doğrulara doğru; yanlışlara yanlış diye bilmektir. Biz Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası olarak her zaman doğrudan ve emeğin, alın terinin yanında olduk.” şeklinde konuştu. 

Fotoğraflar