Adana Şubemizin Olağan Genel Kurulu Gerçekleşti

Adana Şubemizin Olağan Genel Kurulu Gerçekleşti

Adana Şubemizin Olağan Genel Kurulu demokrasi şöleni havasında gerçekleşti. Şube delegelerinin tamamının oyunu alan Mehmet Demirci ve Yönetim Kurulu Üyeleri yeniden göreve seçildi.

Adana’da bir otelde gerçekleşen seçimlere Genel Başkan Vekilimiz Hakan Toy , Genel Teşkilatlanma ve Eğitim Sekreterimiz Osman Çavuş, Genel Mali Sekreterimiz Doğan Alıç, Adana Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Ramazan Akyürek, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, MHP Adana Seçim Komisyonu Başkanı ve Adana Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Ahmet Erdoğan, Siyasi partilerin temsilcileri, Türk-İş Adana Bölge Başkanı Edip Gülnar, Diyarbakır Şube Başkanımız Zülküf Cantürk, Türk-İş'e bağlı bütün kardeş sendikamızın Adana Temsilcileri, Şubemizin delegeleri ve çok sayıda üyemiz katıldı.

Şube Olağan Genel Kurulu yeterlilik şartlarının tamamlandığı seçimin Divan Başkanlığını Teşkilatlanma ve Eğitim Sekreterimiz Osman Çavuş, yaptı. Dualar ve ilahilerle açılan kongrede, Adana’nın tanınan halk ozanları da kısa deyişler ve şarkılar söylediler.

Protokol üyelerinin selamlama konuşması yaptığı Şube Olağan Genel Kurulunda, Genel Teşkilatlanma ve Eğitim Sekreterimiz Osman Çavuş ve Genel Mali Sekreterimiz Doğan Alıç, konuşma yaparak sendikamızın çalışmaları hakkında bilgi verdiler. 

Türk-İş’e bağlı sendikaların Adana’da ki birlik ve beraberliğine dikkat çeken Genel Başkan Vekilimiz Hakan Toy, ise Adana Şubemizin Genel Kuruluna Türk-İş’e bağlı bütün sendikaların temsilcilerinin katıldığını belirterek, bu birlik ve beraberliği sağlayan Türk-İş Adana Bölge Başkanı Edip Gülnar’a ve herkes ile dostluk ve kardeşlik içerisinde bulunan Adana Şube Başkanımız Mehmet Demirci’ye teşekkür etti.

Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası olarak 1961 yılından beri iş kolunun temsilciliğini yaptıklarına dikkat çeken Genel Başkan Vekilimiz Hakan Toy, “Adana Şubemizin Olağan Genel Kurulunu şölen havasında gerçekleştiriyoruz. Allah’ın izniyle Genel Merkez Yönetimi ve burada seçilecek olan arkadaşlarımız el ele vererek birlik ve beraberlik içerisinde daha güzel işlerin altına imza atacağız. Bu gün burada Adana Şubemizin şenliği var. Düğünü var. Allah’ın izniyle tek gayemiz olan Sağlık-İş Sendikamızın sancağını en üst düzeye çıkarmak için çalışacağız. Bizde Genel Merkez olarak elimizden geldiğince sizlerin çabasına, gayretine destek vererek sendikamızın olması gereken yere taşıyacağız.” dedi.

Çalışma hayatında yaşanan zorlukları dile getiren Genel Başkan Vekilimiz Toy, “Bu zorluklarda Türk-İş Başkanımız ve Yönetim Kurulu Üyeleri, il temsilcilerimiz, Türk-İş’e bağlı sendikalarımız kurulduğumuz günden beri, her zaman işçi odaklı olduğumuz için, her zaman işçinin yanında olduğumuz sürece bu sorunların hepsini aşacağımıza inancım tamdır” diye konuştu.

Genel Başkan Vekilimiz Hakan Toy, bazı konfederasyonların ve sendikaların, birilerinin sendikası olarak ortalıkta gezdiğini hatırlatarak şunları söyledi:

“Onlar hükümetlerin veya birilerinin sendikası olmaya devam etsinler. Türk-İş ve Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası olarak biz sadece işçinin sendikasıyız. Milli ve manevi değerler konusunda her zaman devletimizin ve hükümetimizin yanında olmak zorundayız. Milli bir sendikayız ama söz konusu işçi hakları olduğu zaman karşımızda kim olursa olsun mücadeleden kaçmayacağımızın önemle bilinmesini isterim.” 

Protokol konuşmaların ardından,  Şube seçimine gidildi. Tek listenin bulunduğu seçimi; Mehmet Demirci ve Yönetim Kurulu Üyeleri delegelerin büyük çoğunluğunun oylarını alarak yeniden göreve seçildiler. 

Teşekkür konuşması yapan Adana Şube Başkanı Mehmet Demirci, Yönetim Kurulu adına bütün delegelere teşekkür etti. Çalışmalarıyla delegelerin bu güvenlerini boşa çıkartmayacaklarını belirten Demirci, Türkiye Sağlık İşçileri Sendikasının bir neferi olmaktan duyduğu memnuniyeti belirterek, Türkiye Sağlık İşçileri sendikasının sancağını Adana’da en yükseğe dikeceklerini, üyeleriyle her zaman omuz omuza olacaklarını vurguladı. 

 

Fotoğraflar