Türk-İş 1 Mayıs Emek Ve Dayanışma Günü’nü Hatay’da Coşkuyla Kutladı

Türk-İş 1 Mayıs Emek Ve Dayanışma Günü’nü Hatay’da Coşkuyla Kutladı

TÜRK-İŞ 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü Hatay’ın Antakya ilçesinin İtfaiye Meydanı’nda kutladı. Konfederasyonumuz üyesi sendikalarda örgütlü işçilerin yoğun katılım gösterdiği kutlama, Saygı Duruşu, İstiklal Marşı ve 1 Mayıs Marşı’nın ardından program başladı.

TÜRK-İŞ 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü Hatay’ın Antakya ilçesinin İtfaiye Meydanı’nda kutladı. Konfederasyonumuz üyesi sendikalarda örgütlü işçilerin yoğun katılım gösterdiği kutlama, Saygı Duruşu, İstiklal Marşı ve 1 Mayıs Marşı’nın ardından başlayan programın açılış konuşmasını TÜRK-İŞ Genel Sekreteri Pevrul Kavlak yaptı. Sendikamız adına programa Genel Başkan Vekilimiz Hakan Toy ve Genel Mali Sekreterimiz Doğan Alıç katıldı.

Konuşmasında çalışma yaşamının güncel sorunlarına değinen Kavlak, “TÜRK-İŞ Türkiye emek hareketinin yıkılmaz kalesidir” dedi.

TÜRK-İŞ Yönetim Kurulu ile Başkanlar Kurulu üyelerinin hazırlanan platformda yerini almasıyla konuşmasına başlayan TÜRK-İŞ Genel Başkanı 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramını” kutladıktan sonra, Hatay’da olmalarının nedenini açıkladı.

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, “2015’te Soma faciasına dikkat çekmek için Zonguldak’taydık, 2016’te birlik ve beraberliğimize vurgu yapmak amacıyla Çanakkale’ye gittik. Geçen sene ise demokrasi vurgusuyla Ankara’da yaptık 1 Mayıs’ı. Bu sene ise ulusumuzun meşru müdafaa hakkına dikkat çekmek ve Zeytin Dalı Operasyonu’na destek vermek amacıyla Hatay’dayız” dedi. Hatay’ın huzur ve barış kenti olduğunu vurgulayan Atalay, burada kardeşliğin ve bir arada yaşama iradesinin umutları artırdığını söyledi.

Konuşmasında çalışma hayatının çeşitli sorunlarına işaret eden TÜRK-İŞ Genel Başkanı, başta taşerona kadroda yaşanan sıkıntılar, şeker fabrikalarının satılması, vergide adaletsizlik, iş cinayetleri, ILO’da temsil, sendikal baskılar, işten çıkarmalar olmak üzere birçok konuda görüş ve talepleri seslendirdi.

Kutlamada, Antakya Medeniyetler Korosu ile Mehteran Takımı sahne aldı.

Fotoğraflar