Kocaeli Şubemizin Olağan Genel Kurulunda Demokrasi Şöleni Yaşandı

Kocaeli Şubemizin Olağan Genel Kurulunda Demokrasi Şöleni Yaşandı

Kocaeli Şubemizin Olağan Genel Kurulu demokrasi şöleni havasında gerçekleşti. 3 listenin Şube Yönetimine aday olduğu Genel Kurulda Ahmet Bulgurcu ve Yönetim Kurulu Üyeleri delegelerin büyük çoğunluğunun oyunu aldılar.

Kocaeli’ inde bir otelde gerçekleşen seçimlere Genel Başkan Vekilimiz Hakan Toy,  Genel Teşkilatlanma ve Eğitim Sekreterimiz Osman Çavuş, Genel Mali Sekreterimiz Doğan Alıç, Sendikamızın Hukuk Müşaviri Kadir Atıcı, Türk-İş Kocaeli Temsilcisi Yakup Yıldız,  sendikamızın çevre illerde bulunan şube ve il başkanları, Türk-İş’e bağlı sendikaların temsilcileri, Kocaeli Şubemizin delegelerinin yanı sıra çok sayıda misafir katıldı.

Şube Olağan Genel Kurulu yeterlilik şartlarının tamamlandığı seçimde, Genel Teşkilatlanma ve Eğitim Sekreterimiz Osman Çavuş, Genel Mali Sekreterimiz Doğan Alıç, Sendikamızın Hukuk Müşaviri Kadir Atıcı ve Türk-İş Kocaeli Temsilcisi Yakup Yıldız, selamlama konuşması yaptılar. 

Sendikamızın çalışmaları ve kazanımları hakkında bilgi veren Genel Başkan Vekilimiz Hakan Toy, “Kocaeli Şubemizin bu gün burada yeniden şahlanışına şahit olmak için toplanmış bulunuyoruz. Burada kısa bir dönem kopma oldu. Allah’ın izniyle Genel Merkez Yönetimi ve burada seçilecek olan arkadaşlarımız el ele vererek birlik ve beraberlik içerisinde daha güzel işlerin altına imza atacağız. Bu gün burada Kocaeli şubemizin şenliği var. düğünü var. Allah’ın izniyle yeni seçilecek olan arkadaşlarımızda tek gayemiz olan Sağlık-İş Sendikamızın sancağını en üst düzeye çıkarmak için çalışacağız. Bizde Genel Merkez olarak elimizden geldiğince sizlerin çabasına, gayretine destek vererek sendikamızın olması gereken yere taşıyacağız.” dedi.

Çalışma hayatında karşılaşılan zorluklara dikkat çeken Genel Başkan Vekilimiz Toy, “Bu zorluklarda Türk-İş Başkanımız ve Yönetim Kurulu Üyeleri, il temsilcilerimiz, Türk-İş’e bağlı sendikalarımız kurulduğumuz günden beri, her zaman işçi odaklı olduğumuz için, her zaman işçinin yanında olduğumuz sürece bu sorunların hepsini aşacağımıza inancım tamdır” diye konuştu.

Genel Başkan Vekilimiz Hakan Toy, bazı konfederasyonların ve sendikaların, birilerinin sendikası olarak ortalıkta gezdiğini hatırlatarak şunları söyledi:

“Onlar hükümetlerin veya birilerinin sendikası olmaya devam etsinler. Türk-İş ve Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası olarak biz sadece işçinin sendikasıyız. Milli ve manevi değerler konusunda her zaman devletimizin ve hükümetimizin yanında olmak zorundayız. Milli bir sendikayız ama söz konusu işçi hakları söz konusu olduğu zaman karşımızda kim olursa olsun mücadeleden kaçmayacağımızın bilinmesini önemle bilinmesini isterim” şeklinde konuştu. 

Protokol konuşmaların ardından, Şube seçimine gidildi. 124 delegenin oy kullandığı seçimde 69 oy alan Ahmet Bulgurcu ve Yönetim Kurulu Üyeleri Kocaeli Şube Yönetim Kurulu Üyeliğine seçildiler.

Teşekkür konuşması yapan Kocaeli Şube Başkanı Ahmet Bulgurcu, Yönetim Kurulu adına bütün delegelere teşekkür etti. Çalışmalarıyla delegelerin bu güvenlerini boşa çıkartmayacaklarını belirten Bulgurcu, Türkiye Sağlık İşçileri Sendikasının bir neferi olmaktan duyduğu memnuniyeti belirterek, Türkiye Sağlık İşçileri sendikasının sancağını Kocaeli’nde en yükseğe dikeceklerini, üyeleriyle her zaman omuz omuza olacaklarını vurguladı. 

Fotoğraflar