Ankara Şubemizin Yeni Hizmet Binasının Açılışını Gerçekleştirdik

Ankara Şubemizin Yeni Hizmet Binasının Açılışını Gerçekleştirdik

Ankara Şubemizin Yeni Hizmet Binasının Açılışını Gerçekleştirdik


Ankara Şubemizin yeni hizmet binası yapılan açılış töreniyle üyelerimizin hizmetine sunuldu.

Her geçen gün üyelerimiz için hizmet ağını genişleten sendikamız, üyelerimize sunduğu imkan ve olanakları artırmaya devam ediyor. Daha önce, faaliyetlerini Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Genel Merkezinden yürüten Ankara Şubemiz, çalışmalarına artık “Korkut Reis Mahallesi Strazburg Caddesi Mutlu İşhanı 41/22 Çankaya” adresinden devam edecek.

Dualar okunarak açılış kurdelesinin kesildiği şubemizin açılış törenine Genel Başkanımız Hasan Öztürk, Genel Başkan Vekilimiz Hakan Toy, Genel Teşkilatlanma ve Eğitim Sekreterimiz Osman Çavuş, Genel Mali Sekreterimiz, Doğan Alıç, Kurum Avukatımız Kadir Atıcı, Türk-İş Ankara İl Temsilcisi ve Türk Metal Sendikasının 2 No’lu Şube Başkanı Halil İbrahim Alpoğlu, MHP Muş İlçe Başkanı Tahsin Şahin, Ankara Şube Yönetim Kurulu Üyelerimiz, bazı il temsilcilerimiz, Ankara’daki işyeri temsilcilerimiz ve çok sayıda davetli katıldı.

Öztürk: Hükümetin Sendikasıyız Diyenlere, Biz Putin’in Sendikası mıyız Deyin

Törende bir konuşma yapan Genel Başkanımız Hasan Öztürk, “Sağlık-İş’in küçüldüğünü iddia edenlerin, bu şube açılışımızı haberlerden ve sosyal medya ağlarından görecekler. Bize iftira atanlar, bize her türlü musibeti söyleyenler, tahmin ediyorum ki burada bizlerin birlik ve beraberliğini görüyorlardır. Biz Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası olarak hiçbir zaman kimseden himmet beklemedik. Çok samimi söylüyorum işçiden de; bizleri idare eden hükümetlerden de himmet beklemedik. İkisi de Allah’ın rahmetine kavuştu. Son görevi Cumhurbaşkanlık olan Sayın Süleyman Demirel, Mustafa Başoğlu’na “Mustafa buyur. Bu arabaya binmeye en fazla sen hak ettin’ dediğine şahit olanlardan biriyim. Bizler bu iltifatlara rağmen doğru bildiğimiz yoldan asla geri durmadık” diye konuştu.

Hizmet kollarında faaliyet gösteren hiçbir sendikanın Sağlık-İş’in yaptığı işleri yapamayacağına vurgu yapan Öztürk, “Bizim gördüğümüz hürmeti maalesef bu gün bazı sendikaların, bizim iş kolumuzda faaliyet gösteren sendikaların böyle bir hürmetle karşılanmıyorlar. Bu sendikaların işçileri için yaptıkları hiçbir faaliyetleri yok. Bu sendikaların işleri şu her hangi bir iş yerine gidip o iş yerinde yüzde 51’i bulduktan sonra artık işçiyle ilgilerini kesiyorlar ve işverenle ilgileniyorlar. Yaptıkları toplu sözleşmede yok. Eğer 2016 yı hatırlarsanız. Bizim hakkımızda dedikodu yapanların tek söyledikleri şey “Biz hükümetin sendikasıyız. Bizi hükümet kurdurdu.” diyen arkadaşlara ben hep şunu söyledim. Eğer siz hükümetin sendikasıysanız bakın 2016 yılında bütün toplu sözleşmeler Yüksek Hakem Kurulundan herkese aynı oranda çıkıyor. Eğer siz hükümetin sendikasıysanız. Yüksek Hakem Kurulunda da hükümetin bürokratları ağırlıklı olduğuna göre size bir buçuk versinler. Size iftiralar atanların yalanlarını yüzlerine karşı vurun kıymetli arkadaşlar. Onlara şunu da söyleyin siz hükümetin sendikasıysanız biz Putin’in Rusya’nın sendikası mıyız. Bizde bu ülkenin, bu milletin ve sağlık çalışanlarının sendikasıyız. Bu güne kadar olduğu gibi bundan sonrada hizmet kolumuzdaki işçilerin sosyal, ekonomik ve özlük hakları için mücadele edeceğiz. Önlerini boş buldular söylemlerinde hadlerini aşıyorlar. Bu gün her taraftan bize saldırıyorlar. Ben sizlerden şunu rica ediyorum. Sizleri kendi sendikalarına geçirmek için tehdit edenlere şunu söyleyin. Sizin sendikanıza geçmezsem hangi hakkımdan olacağım diye sorun lütfen” şeklinde konuştu.

Sendikanın temel taşının temsilci olduğunu belirten Öztürk, “Temsilci eğer iyi çalışmazsa Genel Merkez ne yaparsa yapsın başarılı olamaz. Eğer toplu iş sözleşmesini arkadaşlarımız içine sindirememişse üyeye de bir şey anlatamaz. Bu makamlar çalışma yerleridir. Şube başkanlıkları özellikle yatacak yerler değildir. Geceyi gündüze katarak çalışılacak yerlerdir. Sendikamıza inanmış temsilci ve şube başkanı olursa sendika büyür. Aksi taktirde sendikanın büyümesi imkansızdır. Sendikacının mesaisi olmaz, 24 saat mesai usulünce çalışır. Ben şunu özellikle söylemek isterim. Bu sendikada beni sizler en son gelinecek noktaya getirdiniz. Sendikacılığa üyelik ve temsilcilikle başladım. Sizler bu gün beni genel başkanlığa kadar getirdiniz. Bundan daha yukarı gidebileceğim bir makam yok. Sağlık işte hizmette sınır yok. Bizim kadar üyesine hizmet eden, üyesinin her derdiyle dertlenen üyesinin her işiyle ilgilenen başka bir sendika tanımıyorum” dedi.

Sendikamızın geçmişi hakkında da bilgi veren Genel Başkanımız Hasan Öztürk, şunları söyledi: 


“Hayatım boyunca üyeme yalan söylemedim. Hayatım boyunca yapamayacağım hiçbir şeyi vaat etmedim. Acıda olsa olanı olduğu gibi söyledim. Hiçbir zaman boş vaatte bulunmayın. Son zamanlarda boş vaatte bulunanlar çok oluyor. Sizler onlardan olmayın.”

Alıç: Yeni Hizmet Binamızda Üye Sayımızı Daha da Büyüteceğiz

Ankara Şube olarak geçtikleri aşamalar hakkında bilgi veren Ankara Şube Başkanı ve aynı zamanda Sendikamızın Genel Mali Sekreteri Doğan Alıç, “Ben Ankara şubesine Şube Başkanı olarak seçildiğimde 249 üyemiz vardı. Bu gün 3 bine yakın üyemiz var. Her Genel Kurulumuzda söz verdik. Üye sayımızı artırarak çok büyük üye sayısına ulaştık. Bu günde ayrı bir şubeye sahip olduk. Bundan dolayı Genel Başkanıma ayrıca teşekkür ederim. Tabi ki biz birlik ve beraberliğimizi koruyarak büyürsek, bunun karşılığı da hizmet etme imkanımızda büyüyecektir” şeklinde konuştu.

Genel Merkezimizin bir odasında bu görevi üstlendiğini hatırlatan Alıç, “Konumum gereği hem Genel Merkez Genel Mali Sekreterliğine bakıyorum. Hem de Ankara Şube Başkanıyım, bu tüzük böyle olduğu için. İnşallah tüzükte bir tadilat yapacağız ve buradaki arkadaşlarımıza da bir fırsat verme şansımız olacak. Sizlerle birlikte daha da büyüyeceğiz. Bu güne kadar şube başkanı olarak, Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi olarak gittiğimiz yerlerde hep kanunları anlattık. Bildiğimiz doğruları konuştuk ve doğrularımızdan ödün vermedik. Hiçbir üyemize karşılığı olmayan bir vaatte bulunmadık. Taşeron arkadaşlarımızla ilgili ne söylediysek, ne söz verdiysek belki hukuksal olarak geç kalmış olabilir ama bütün sözlerimizi yerine getirdik. Şuanda Ankara Şubemizin yaklaşık 70’e yakın iş yeri var. Bunların hepsinde toplu iş sözleşmesini imzaladık. Bir iki iş yerimizde toplu iş sözleşmemiz Yüksek Hakem Kurulunda. İnşallah onlarda geldiğinde verdiğimiz bütün vaatleri ve sözleri yerine getirmiş olacağız” dedi.

Genel Mali Sekreterimiz Alıç, “Artık bu şube siz değerli işyeri temsilcilerimizin ve üyelerimizindir. Sizler varsanız zaten bu sendika var. Birlik beraberlik varsa; Sivil Toplum Örgütü olarak sendika var. İnşallah hep birlikte el ele vererek burayı büyüterek daha büyük hizmetler yapacağız. Ankara Şube Yönetim Kurulu olarak herkese katılımlarından ve vermiş olduğu destekten dolayı teşekkür ederim” diye konuştu.

Türk-İş Temsilcisi Alpoğlu: Sağlık-İş’in Başarılarının Devamını Diliyorum

Selamlama konuşması yapan Türk-İş Ankara İl Temsilcisi ve Türk Metal Sendikasının 2 No’lu Şube Başkanı Halil İbrahim Alpoğlu, “Sendikanızın büyümesini ve daha çok üyeye sahip olmasını diliyorum. Genel Merkez nezdinde sendikamıza emek veren herkese teşekkür ediyor; çalışmalarınızda başarılar diliyorum” dedi.

Çavuş: Güçlü Devletin, Güçlü Sendikasıyız

Genel Teşkilatlanma ve Eğitim Sekreterimiz Osman Çavuş, “Şubemizin açılışının başta sendikamız olmak üzere Türk-İş’imize ve vatanımıza milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Yarın 18 Mart Çanakkale zaferinin 100. yıl dönümü. Bir taraftan da Afrin operasyonu Çanakkale ruhuyla güneyimizdeki terör unsurlarını ortadan kaldırmak için devam ediyor. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz orada başarılı bir mücadele veriyor. Biz arada ki Mehmetçiklerin başarılarının devanı diliyor, şehitlerimize Allahtan rahmet, gazilerimize de acil şifalar diliyorum” diye konuştu.

Hayatın her şeye rağmen bir şekilde devam ettiğine dikkat çeken Çavuş, “Her kez birey olarak üzerine düşeni yerine getiriyor. Büyük devlet olmak böyle bir şeydir. Bir taraftan savaş devam ederken bir taraftan da hayat devam edecek. Bu noktada Ankara Şubemizin güzel bir binası var. İnşallah bu bina mülk olarak da bizim olur. Karargah olmayınca ordu olmaz. Böyle bir bina olmadan düzenli bir sendikacılık olmaz. Ankara Şubemizin düne göre sorumluluğu artmıştır. Çünkü dün şube yokken 3 bin üye yaptıysa, şimdi 6 bin üye yapması gerekiyor. Son olarak şunu söylemek istiyorum Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası olarak önce devlet diyoruz, millet diyoruz, ülkemizin birliği beraberliği diyoruz. Arkasından biz diyoruz. Devlet olmayınca millet olmaz. Milli ekonomi olmayınca benim varlığımdan bir şey olur mu olmaz. Bu düşünceler içerisinde güçlü devlet, güçlü birey ve güçlü Türkiye’nin güçlü Sendikası Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası en yüksek yerlere getirmek bizlerin görevidir. Bu görevi en iyi şekilde yapacağımızın kanaatindeyim” şeklinde konuştu.

Toy: Şubelerimiz Büyürse Genel Merkezimizde Ulu Bir Çınara Dönüşecektir

Ankara Şubemizin yeni hizmet binasının hayırlı olması temennisinde bulunan Genel Başkan Vekilimiz Hakan Toy, “Bu şubemizin açılışı dışarıda yanlış anlaşılmış sanırım. Kulağımıza farklı sözler geldi. Ankara şubesinin yeni kurulduğunu söyleyen düşünenler var. Yeni şube olmaya başladı gibi algılar var. Sizler lütfen gerçekleri bütün üyelerimizle paylaşın. Ankara Şube sendikamızın kuruluşundan beri var. Burası yeni şube değil, yeni hizmet binasıdır deyin. Doğan Başkanımız 3 yıldır gece gündüz çalışarak şubemizi bu konuma getirmiştir. Kendisine çalışmalarından dolayı teşekkür eder, başarılarının devamını dilerim. Şubeler Genel merkezin kolları, dallarıdır. Şubelerimiz büyürse genel merkezimizde ulu bir çınara dönüşecektir. İnşallah üyemizle temsilcilerimizle, şube başkanlarımızla birlikte sendikamızı daha büyüteceğiz ve üyelerimize daha fazla hizmet edeceğiz. Allah birliğimizi ve dirliğimizi bozmasın” diye konuştu.

 

Fotoğraflar