Genel Başkanımız Toy, Sağlık Çalışanlarına Yönelik Şiddetin Önüne Geçilmesi Çağrısında Bulundu

Genel Başkanımız Toy, Sağlık Çalışanlarına Yönelik Şiddetin Önüne Geçilmesi Çağrısında Bulundu

Genel Başkanımız Hakan Toy, Güçlü Anadolu Gazetesine verdiği röportaj’ da sağlıkta yaşanan şiddetin önüne geçilmesi çağrısında bulundu.

Genel Başkanımız Hakan Toy, Güçlü Anadolu Gazetesine verdiği röportaj’ da son zamanlarda sağlık çalışanlarına yönelik artan şiddet olaylarının önüne geçilmesi çağrısında bulundu.

Genel Başkanımız Hakan Toy, Güçlü Anadolu Gazetesi Muhabiri Ekin Hazal Doğruyusever’ in sorularını yanıtladı. Genel Başkanımız Hakan Toy, son olarak Konya Numune Hastanesi acil servisinde görevli hemşire Tuğba Yılmaz’a yapılan saldırıyı kınayarak şunları söyledi:

“Yeri geldiğinde kendi hayatından vaz geçen, sevdiklerini geride bırakan, çocuklarını öksüz-yetim, eşlerini dul, anne babalarını gözü yaşlı bırakmayı göze alan sağlık çalışanları kimsenin şamar oğlanı değildir. Sağlık çalışanlarına yönelik her geçen gün artan şidete artık dur denmesi gerekiyor. Kendisine veya yakınına şifa veren bir sağlık çalışanına saldırmak insanlık dışıdır. Bu buduma artık toplum olarak karşı koymamız gerekiyor. Sağlık çalışanlarına yönelik her geçen gün artan şiddeti, Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası olarak, lanetliyor ve en şiddetli şekilde kınıyoruz. Cumhuriyet Savcılarını göreve davet ediyoruz.”

İŞTE GENEL BAŞKANIMIZ HAKAN TOY’UN AÇIKLAMALARI