Sağlıklı Toplum Bilinçli Bireylerden Meydana Gelir

Sağlıklı Toplum Bilinçli Bireylerden Meydana Gelir

Güçlü bir toplum, kendisini geliştiren, çağına ayak uyduran ve sağlıklı yaşam koşullarını oluşturabilen bireylerden bir araya gelir.

Güçlü bir toplum, kendisini geliştiren, çağına ayak uyduran ve sağlıklı yaşam koşullarını oluşturabilen bireylerden bir araya gelir. Bilinçli bireyler ise sağlıklı bir toplumun oluşması için gereken koşulları oluşturur.

Aşıların geliştirilmesi, insanoğlunun sağlıklı ve uzun bir ömür sürmesini sağlayan en önemli buluştur. Aşılar sadece aşılanan kişiyi değil, bulaşıcı hastalıkların topluma yayılmasını engellediği için, tüm toplumu korur. Nitekim aşılama, birey ve toplum sağlığı için yapılanlar arasında içme suyunun klorlanması, tütünün zararlarının ortaya konması gibi çok önemli buluşların önüne geçerek birinci sırada yer almaktadır. Elli yıl önce çok sayıda çocuğun ölmesine ve sakat kalmasına neden olan bulaşıcı hastalıkları artık görmüyor olmamızın nedeni aşılardır ve toplumda aşılanma oranlarının düşmesi durumunda bu hastalıklar tekrar ciddi salgınlar yapacaktır.

Bir toplumun elinde etkili ve güvenilir aşıların olması hastalıklardan korunması için yeterli değildir. Hastalıklardan korunmak için doğru ve etkili bağışıklama politikalarıyla aşılanma oranlarının istenilen düzeye çıkartılabilmesi gerekir. Şüphesiz ki bu politikaları geliştirmek ve uygulamak öncelikle sağlık otoritesinin görevidir. Ancak başarıda hekimlere ve halkımıza da önemli görevler düşmektedir.

Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası olarak aşı haftası dolayısıyla tüm hekimlerimizin, çocuklara olduğu gibi erişkinlere de yapılması gerekli aşıları hastalarına önerme konusunda duyarlı olmalarını istiyoruz. Halkımızı da aşılar ve enfeksiyon hastalıkları konusunda uzman olan kişi ve kurumların açıklamalarına güvenmeye ve önerilen aşıları yaptırmaya davet ediyoruz.