23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınız Kutlu Olsun

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınız Kutlu Olsun

23 Nisan 1920 de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılması, Aziz Türk Milleti’nin kendi geleceğini bir kişinin veya bir sınıfın takdirine bırakmayıp bizzat Türk Milleti’ne ait olduğunun ve ayrıca özgür ve bağımsız yaşama kararlılığının açık ifadesidir.

Gazi Mustafa Kemal’in önderliğinde ve öncülüğünde başlatılan ve elde edilen bağımsızlık mücadelesi, “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” sözüyle taçlanmıştır.

Atatürk’ün 1921 yılından itibaren kutlanmaya başlanılan Milli Bayram’ı 1929 yılında çocuklara armağan etmesi, çocukların önemini her yıl hatırlamamıza vesile olmaktadır.

Dünya çocuklarla güzeldir. Çocuklar sevgidir, barıştır, gelecektir.

Küresel rekabetin acımasızca yaşandığı, emperyalizmin insanlığı yok etme pahasına bir çağda işçisiyle memuruyla, köylüsüyle kentlisiyle, esnafıyla sanayicisiyle daha çok çalışmak, üretmek, Cumhuriyet’in kazanımlarını ve demokrasiyi korumak, hukukun üstünlüğünü hakim kılmak için el ele gönül gönüle yaşamak durumundayız daha güçlü bir gelecek inşa etmek ve bağımsızlığımızı korumak için.

Bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere vefat bütün gazilerimizi ve şehitlerimizi rahmetle, minnetle anıyoruz.

23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı’mız  kutlu olsun.