KAN BAĞIŞI HAYAT KURTARIR

KAN BAĞIŞI HAYAT KURTARIR

Genel Başkan Ergün ATALAY, kan ihtiyacı artması ve soğuk hava nedeniyle kan bağışı yapanların sayısının azalması nedeniyle Kan Bağışı çağrısında bulundu.

Kan bağışı, sosyal dayanışma ve yardımlaşmanın en önemli noktalarından biridir. Bugün, tanımadığımız bir insanın ihtiyacı olan kana, yarın belki de yakınımızın hatta kendimizin ihtiyacı olabilir. İhtiyaç sahiplerinin yardımına koşmak, insan olmanın gereklerindendir.

Her yıl binlerce insan, bir kaza ya da hastalık sonucunda kan bulamadığı için hayatını kaybetmektedir. 

Kan bağışı, kan bekleyen binlerce insanın hayatını kurtarmanın yanı sıra, bağış yapan kişinin sağlığını da olumlu yönde etkilemektedir. Ancak üzülerek belirtmek gerekir ki, günümüzde kan ihtiyacı bulunan birçok hasta zamanında güvenli kana ulaşamamaktadır. Türkiye’deki ortalama kan bağışı oranı maalesef gelişmiş ülkelerin oldukça aşağısında kalmıştır. Yapılan araştırmalar, yaklaşık 81 milyon insanın yaşadığı Türkiye'de yıllık kan bağış oranının, nüfusun ancak yüzde 1'i kadar olduğunu göstermektedir. 

Güvenli kan tedariki sağlık açısından önemlidir. Gönüllü ve düzenli kan bağışçısı olmak, toplumun ayrılmaz parçası olan işçiler ve temsilcisi sendikalar bakımından da önemli bir görev ve sosyal sorumluluk konusudur. Bu sayede, en güvenli kan bağışı tipi olan, gönüllü ve ücretsiz kan bağışları ile düzenli kan tedariki sağlanacaktır.

Bu vesileyle Genel Başkan Ergün ATALAY, Sendika Yönetim Kurulu üyelerine, Şube Başkanlarına, işyeri temsilcilerine ve tüm işçilere gönüllü ve düzenli kan bağışı farkındalığına dikkat çekmek için kan bağışı çağırısında bulundu.