Sendikamızdan Hukuki Başarı! İş Hakkı Fesh Edilen Çalışanların İşe İadeleri Sağlandı

Sendikamızdan Hukuki Başarı! İş Hakkı Fesh Edilen Çalışanların İşe İadeleri Sağlandı

Sendikamızdan hukuki başarı. 2016 yılında Trabzon’un Akçaabat İlçesi Haçkalı Baba Devlet Hastanesi’nde haksız bir şekilde iş hakı fesh edilen Trabzon Şube Sekreterimiz Asiye Durmuş’un işe iadesi sağlandı.

Haçkalı Baba Devlet Hastanesi’nde 2016 yılında çalıştıkları dönemde haksız bir şekilde iş hakkı fesh edilen 3 üyemiz için sendikamız tarafından işe iade edilmeleri için dava açılmıştı. Açılan davadan 2 üyemiz davasından vazgeçerken, Sendikamızın Trabzon Şube Sekreteri Asiye Durmuş ise davasından vazgeçmeyerek Sendikamızın Hukuk Müşaviri Kadir Atıcı ile birlikte verdikleri hukuki mücadele sonucu davayı kazanmış ve işe iadesi sağlanmıştır.

Geçtiğimiz günlerde dava sonuçlanmış ve üst mahkemelerce onandıktan sonra Asiye Durmuş Başkanımız, 27.08.2019 tarihinde yeniden işine başlamıştır.

Durmuş’a İlk İş Gününde Başkanlarımızdan Ziyaret

Sendikamızın Hukuk Müşaviri Kadir Atıcı öncülüğünde verilen hukuk mücadelesini zaferle kazanan Trabzon Şube Sekreterimiz Asiye Durmuş Başkanımızı işe başladığı ilk gün Genel Başkanımız Hakan Toy ve Yönetim Kurulu Üyelerimiz yalnız bırakmayarak iş yerinde ziyaret ettiler.

Her türlü baskıya ve mobbinge rağmen davasından vazgeçmeyen Asiye Durmuş Başkanımızı, Trabzon’un Akçaabat İlçesi Haçkalı Baba Devlet Hastanesi’nde ki ilk iş gününde Genel Başkanımız Hakan Toy, Genel Sekreterimiz Doğan Alıç, Genel Başkan Yardımcılarımız Osman Çavuş, Süleyman Turgut, Sendikamızın Hukuk Müşaviri Kadir Atıcı ve Trabzon Şubemizin Yönetim Kurulu Üyeleri ziyaret ederek tebrik ettiler.

Asiye Durmuş Başkanımızı, kararlılığından, verdiği mücadeleden, sendikalı olmanın ve sendikasına güvenmenin ne demek olduğunu kanıtladığından dolayı tebrik eden Genel Başkanımız Hakan Toy, sendikalı olmanın, Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası’nın çatısı altında olmanın önemini hatırlatarak, bütün işçileri sendikamıza üye olmaya davet etti.

Fotoğraflar